Abdullah Avcı’nın istifası sonrasında bordo-mavili takımın emanet edildiği Ak’ın Trabzonspor kariyeri 27 gün sürdü. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Süper Lig’de hayal kırıklığı yaşatan Karadeniz ekibinin Ziraat Türkiye Kupası’na da veda etmesiyle önünde hedefi kalmadı.

Şampiyonluğun ardından istikrarsızlıkla boğuşan Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın ardından üçüncü ayrılık yaşandı. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde rakibi MKE Ankaragücü’ne 3-1 mağlup olup kupaya veda eden takımda teknik direktör Orhan Ak maç bitiminde istifa etti. Abdullah Avcı döneminde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Süper Lig’de havlu atan Trabzonspor, Orhan Ak döneminde de son hedefini kaybetti.

Taraftarlara tavrı tepki çekti

Başarı hedeflenen tüm kulvarlarda havlu atan ve şampiyonluk yarışından da kopan Karadeniz ekibinde son umut olarak Ziraat Türkiye Kupası kalmıştı. Ankara ekibi karşısında sergilenen kötü oyun nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Orhan Ak’ın, tribünden kendisini istifaya çağıran taraftarlara yönelik tavrı da eleştiri aldı. Maç bitiminde soyunma odasına giderek futbolcularla vedalaşan teknik adam, Asbaşkan Zeyyat Kafkas aracılığıyla Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a istifa ettiğini iletti.

''Gönlüm sinerek kalmadım burada''

Müsabaka bitiminde basın toplantısında görevi bıraktığını açıklayan Ak, takımda sorunların çözülemediğini belirterek, “Bu saatten sonra içeriden benim bile kalmamın doğru olacağını düşünmediğim için, hem takıma hem kulübe zarar vereceğini düşündüğüm için oyuncularımla vedalaştım. Kalırken de açıkçası çok gönlüm sinerek kalmadım burada üç haftada. Çünkü, Abdullah hoca istifa ettiği zaman, başkana da söyledim; 'Beraber geldik, beraber gideriz” dedi.

Kariyeri 27 gün sürdü

Trabzonspor’a yardımcı antrenörü olarak katılan Orhan Ak, Abdullah Avcı’nın takımdan ayrılması sonrasında geçici antrenör olarak Adana Demirspor maçını yönetmiş ve bordo-mavili takımın rakibini 3-1 mağlup etmesiyle umut vermişti. Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunun ortak kararıyla sezon sonuna kadar takımda kalması teklif edilen Ak, teknik direktör olarak çıktığı Kayserispor karşısında yenilgi alarak taraftarın hedefi haline gelmişti. Takımın son umudu olan Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elenmesiyle Orhan Ak’ın Trabzonspor kariyeri sona erdi. Geçici antrenör olarak 1, teknik direktör olarak 2 maça çıkan Orhan Ak’ın Trabzonspor kariyeri 27 gün sürdü.