Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 27. Haftasında sahasında karşılaştığı Kayserispor’a 4-3 mağlup oldu.

Karşılaşmayı değerlendiren bordo mavililerin eski oyuncusu Erman Özgür “Sonuçta Trabzonspor için maç mağlubiyetle, Orhan Ak hoca için önemli bir dersle bitti” dedi.

İşte Erman Özgür’ün değerlendirmesi;

Peres’in savunma zafiyetlerine tüm defans eşlik edince futbol adına güzel diyebileceğimiz 2 gol gördü Trabzonspor kalesinde. İlk golde Emrah Başsan’ın tek vuruşu, 2. golde ise Gökhan’ın ara pası izlemeye değerdi.

Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ise 2 yetenekli orta saha oyuncusu olmalarına rağmen fark yaratamayınca Trabzonspor gol için işi rakip savunmanın bireysel hatalarına bıraktı.

Maxi Gomez bu hatalardan bir tane yakalayıp golü attı ama bu gole rağmen Trabzonspor’un oyun organizasyonu ilk yarı boyunca hiç iyi gözükmedi. İkinci yarıya Bardhi ile döndü Trabzonspor.

Ancak iki takımın da işin savunma kısmındaki berbat görüntüleri, kaleye her gelinen topta pozisyona girmelerinde de etkili oldu. Kayseri gollerine Markoviç, Gomez ve Abdülkadir’in vites arttırdığı kısa sürede karşılık veren Trabzonspor, beraberliği çabuk yakaladı.

Markoviç’in şanssızlığı olmasa öne de geçebilirlerdi. Bireysel hataların çokluğuna Uğurcan’ın tepkisizliği eşlik edince, Mane halı saha maçına dönen oyunda Kayseri’yi bir kez daha öne geçirdi.

Markovic çıkmamalıydı

Son bölüme Trabzonspor Bakasetas ile girdi ama bana göre maçın iyilerinden Markoviç’in çıkması hataydı.

Biraz da hamlelerin etkisi ile son bölüm daha az pozisyonla kısır geçti. Sonuçta Trabzonspor için maç mağlubiyetle, Orhan Ak hoca için önemli bir dersle bitti.

Eğer Abdullah Avcı gibi gelir gelmez düzelttiği ilk ayrıntı takım savunması olmaz ise sezon sonunda Trabzonspor’un hoca adayları arasında yer alması imkansız olur.