"Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümüne eriştiğimiz bugünde, büyük bir gururla şanlı zaferin hatırasını idrak etmenin heyecanını yaşıyoruz.

AK Parti heyeti spor camiasından destek istedi AK Parti heyeti spor camiasından destek istedi

Çanakkale, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmakla beraber yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan ve bayrak sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde aktarmaktır.

Bu anlamlı günde aziz topraklarımızı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum.”

Öte yandan Avrasya Üniversitesi’nin Pelitli  ve Ömer Yıldız Yerleşkelerinde anma programları gerçekleşti. Programlara öğrenciler ve akademisyenler büyük ilgi gösterdi.