Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı nedeniyle bir yazılı kutlama mesajı yayınladı. Yıldız açıklamasında şu cümlelere yer verdi.

     ‘’Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü, Ulusça coşkuyla kutladığımız bu günde, yüce önderimizin nitelemesiyle ‘’En Büyük Bayramımızda’’ geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu anlamlı günde, ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet’e, Atatürk gibi insanlığın sevgisini kazanan büyük bir Önder’e, bağımsız bir yurda, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz.

     Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Bunun bilinciyle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz.

     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyoruz.

     Başta öğrencilerimiz, aileleri, akademisyenlerimiz ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.