61trabzonhaber- 

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Milli Emlak'ın mülkü olan 46 dönüm arazi içerisindeki Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi'nin bölgede "işgalci" olarak tanımlanmasının ardından çıkan tartışmalara açıklık getirdi.
 

Konuya farklı yerlerden de değinen Yıldız; "Yomra'da verilmiş bir mahkeme kararı yok, olay hukuk sürecinde... Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Biz, Yomra'ya halkın ve o zamanki belediyenin isteğiyle gittik. Ben Maçka'da belediye başkanlığı yaptım. KTÜ'nün sadece bir yüksek okulunu Maçka'ya getirmek için arazisinden binasına kadar yurduna kadar hepsini başkan olarak üstlendim. Çünkü üniversiteler hem sosyal hem de ekonomik açıdan bulunduğu yere büyük katkı sağlarlar. Milli Emlak arazisi üzerine KTÜ, Trabzon Üniversitesi daha ileri gideyim Trabzon'da gördüğünüz 5 yıldızlı oteller yapılmıştır. Bunlara ses çıkmıyor ama biz sahiplenmiyoruz. Neden? Burası benim özel malım mülküm değil, çünkü burası benim değil. Allah ömür verirse 3-5 sene daha hizmet edip ceketimizi alıp çıkacağız. Burası Trabzon'un... Avrasya Üniversitesi'nin 9-10 yıllık geçmişi ile Trabzon'a hiç yoksa 1 katrilyon ekonomik girdisi olmuştur. Bir mezuniyet töreni yaptık törenimize sadece şehir dışından 8-10 bin misafir geldi. Ama görün ki mezuniyet törenimize ne bir belediye başkanı ne bir tane siyaset adamı iştirak etmedi. Ben kimseye husumet ve kin tutmam, kimseye de bir kötülüğüm olmamıştır. Bugüne kadar asla yasaya aykırı, hukuksuz bir işim olmamıştır." ifadelerini kullandı.
 

"25 bin öğrenci hedefimize ulaşabilmek için siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin bu üniversiteyi sahiplenmesi lazım." diyen Ömer Yıldız; "Üniversiteler borç batağı içerisinde yüzerken bunca yatırıma rağmen borcumuz yok, kasamızda para var. Avrasya'ya sahip çıkmak, Trabzon'a sahip çıkmakla eş anlamlıdır. Avrasya'ya sahip çıkan Ömer Yıldız'a sahip çıkmayacaktır; çünkü Ömer Yıldız birkaç yıl sonra olmayacaktır. Avrasya var olacaktır. Yomra'ya biz durup dururken gitmedik. Yomra halkı da bizim orada olmamızdan son derece memnun. Yomra sahillerinde birçok alan halka açılıp park yapılabilecekken o alanların değerlendirilmeyip işe Avrasya Üniversitesi'nden başlanması üzücüdür. Avrasya Üniversitesi özel değil, devletindir, halkındır." şeklinde konuştu.