61trabzonhaber.com - Genç ve orta yaş insan grubunun yeni hobisi, olta balıkçılığı. Trabzon ve çevre illerde 18 yaş üzeri gençler ile 35-55 yaş grubu kişilerin çoğunlukla olta balıkçılığına merak sardığı gözlemleniyor.

Daha evvelki yıllarda kahvehanelerde yoğunlaşan genç ve orta yaş gurup insanların, son üç yıldır deniz kenarlarında kıyı olta balıkçılık işine merak sardığı ve birçok genç insanın bu sayede bazı zararlı alışkanlıklardan da kurtuldukları ifade ediliyor.

Bu durumun sevindirici olduğuna dikkat çeken psikologlar ise, olta balıkçılığının sağlık açısından da büyük yararları olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar, stres çağı olan günümüzde insanların, bunalıma girme, depresyon yaşama  gibi önemli sorunlarla boğuştuğuna dikkat çekerek, olta balıkçılığının bu konuda insanlar için adeta bir iyileşme tedavi süreci teşkil ettiğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, deniz kenarında bulunmanın vücuda iyot kazandırdığını ve bu mineralin insanı  hem rahatlattığını hem de başka faydalar sağladığına da dikkat çekerek, haftada üç dört gün ve üç dört saat olta ile balık avlamanın, beyni de dinlendirdiğine ve  psikolojik rahatlamaya sebebiyet verdiğine dikkat çekiyor.