Bölgesel

Olası bir depremde Trabzon'un en riskli bölgelerini açıkladı

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, olası bir depremde Trabzon'un en tehlikeli yapılaşmaya sahip yerlerini açıkladı.

Abone Ol

Prof.Dr.Osman Bektaş, yerel yönetimlerin 'Burada deprem olmaz' şeklindeki yaklaşımlarının yanlış olduğunu ve Trabzon ve çevre illerde de depremle karşılaşılabilme ihtimali bulunduğunu belirterek,  çok sayıda dayanıksız yapılaşma olduğuna dikkat çekti. 

Trabzon’da özellikle Yomra, Beşirli ve Akyazı’da riskli yapıların olduğuna dikkat çeken Bektaş, “Deprem açısından eğer değerlendirecek olursak en riskli yerlerden bir tanesi Yomra’da Şana mevkii. Kumsal alan üzerindeki binalar veya dere yatağındaki büyük binalar. Ayrıca Beşirli ve Akyazı mahallelerinde heyelan sahaları üzerinde dikilmiş çok katlı binalar. Bunlar her an sallanıyor. 10 kilometre açıkta kuzeyimizde Karadeniz fayı var. Deprem kaynağı. Güneyimizde 100 kilometre uzaklıkta Kuzey Anadolu fayı var. Türkiye'nin en büyük fayı. Doğumuzda Kuzeydoğu Anadolu fayı var. Bu üç tane deprem kaynağı arasında ben kumsalın üzerindeyim ve her depremi de hissediyorum. O zaman deprem tehlikesi yok demek ne kadar doğrudur?” ifadelerini kullandı.

Abone Ol