61trabzonhaber.com

Öğrenciler için yeni bir eğitim öğretim yılı daha geldi çattı. Okul öncesi uzmanlar birçok konuda aileleri bilinçlenme noktasında uyarıyor.

İşte bunlardan bir tanesi ve çok önemli olanlarından biri de okul çantaları konusu.

Okul çantaları her dönem öğrenciler için sorun teşkil etmiştir. Kitap ve defterlerin fazlalığı nedeniyle oldukça ağır olan okul çantaları birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor.

Bunlardan en bilineni omurga eğriliği ve buna bağlı oluşan kamburluk. Skolyoz olarak bilinen rahatsızlık insan yaşamını olumsuz etkiliyor.

Uzmanlar okul çantaları konusunda velilere uyarılarda bulunurken, çantaların tek kola takılmasından ise çift taraflı takılmasının daha doğru olacağını belirtiyor.

Aynı zamanda okul çantalarının gereksiz malzemelerle doldurulmasından kaçınılması gerektiğini aktaran uzmanlar, o gün ödev verilmeyen kitapların sınıflardaki dolaplarda bırakılmasının çantanın ağırlığını azaltmak için bir çözüm olabileceğini söylüyor.

Çocukluk çağında ağır sırt çantalarının omurga sağlığına büyük zararı olduğunu ifade eden uzmanlar, bu rahatsızlıkların ilerleyen yaşlarda daha belirgin hale geldiğini ve büyüme durduktan sonra tedavilerinin de daha zorlaştığını aktarıyor.

Tüm bu bilgiler ışığında çocukların sırt çantalarındaki ağırlığın kontrol edilerek çantaların doğru kullanımı konusunda ailelerin dikkatli olması gerekiyor.