OnePlus, Xiaomi ve Motorola gibi popüler teknoloji firmalarının ardından Nokia da bir süredir çalışmalarını yürüttüğü kendi akıllı televizyonu ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyordu. Ortaya çıkan bazı detaylar ile birlikte sonunda Nokia Smart TV için de tarih belli oldu.
 

     Televizyonun dağıtım ve pazarlama süreçleri, Hindistan’ın en büyük perakendecilerinden Flipkart’ın sorumluluğunda olacak. Flipkart’a göre tüketiciler için en büyük tercih sebebinin ses kalitesi ve sunulan genel deneyim olduğu açıklandı.
 

     Bu kapsamda televizyonunda ses kalitesini oldukça yükselten Nokia, bir ilke de imza atarak JBL ile ortak ürün çıkaran ilk televizyon üreticisi de oldu.
 

     55 inç büyüklüğünde ve 4K çözünürlük ile sunulması beklenilen Nokia Smart TV, Android Pie işletim sistemine sahip olacak. Bu sayede Google Play Store da Nokia’nın akıllı televizyonunda yer alacak.
 

     Akıllı karartma teknolojisi kullanılacak olan televizyonda siyahların en iyi şekilde görüleceği ve kontrastın da çok daha iyi hale geleceği belirtiliyor. 5 Aralık günü tanıtılacak bu model ile Nokia, OnePlus TV, Xiaomi Mi TV ve Motorola TV’ye de rakip olacak.