Ankaragücü maçını kazanıp siftah yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, ilk büyük karşılaşmasına Kadıköy’de çıkacak. Bordo-Mavililer, 18 Mayıs Perşembe akşamı Fenerbahçe ile derbide kozlarını paylaşacak. Bordo-Mavili futbolcular, kötü geçen sezonda deplasmanda alınacak Fenerbahçe galibiyetiyle taraftarın yüzünü biraz olsun güldürmek istiyor.

Son yıllarda Fırtına üstün

Trabzonspor, Süper Lig’de Fenerbahçe’ye konuk olduğu son 25 maçı kazanamasa da genel tabloya bakıldığında son yıllarda önemli bir üstünlüğe sahip. Öyleki Türkiye Kupası dahil taraflar arasında oynanan son 15 maçın 6’sını Fırtına kazandı, 6 mücadelede berabere bitti. Fenerbahçe sadece 3 kez galip geldi. Karadeniz ekibi, sezonun ilk yarısında Akyazı’da oynanan karşılaşmayı 2-0’lık skorla kazanmıştı.

Kadroda büyük rekabet

Karadeniz ekibinde eksiklerin bir bir dönmesiyle takım içi rekabet tavan yaptı. Son maçta 2 gol atan Umut Bozok ile Maxi Gomez arasında forma yarışı var. Fenerbahçe deplasmanında Trabzonspor’un çift forvetle başlaması beklenmiyor. Kanatlarda Visca, Markovic, Trezegeuet üçlüsünden 2’si tercih edilecek. Teknik direktör Bjelica, orta sahada Siopis’in iyileşmesinin ardından Doğucan, Gbamin, Hamsik, Abdülkadir Ömür ve Bardhi gibi isimler arasında tercih yapacak.

Dersler başladı

Bjelica ve ekibi de ezeli rakibe karşı kazanılacak zaferin ne kadar önemli olduğunun farkında. Yoğun tempoda hazırlıklarını sürdüren ve bazı günler çift idman yapan Fırtına’da, Fenerbahçe dersleri başladı. Bjelica özellikle video analizlerle Sarı-Lacivertli takımı, oyuncularına ezberletiyor; eksi ve artılarını tek tek anlatıyor.

Baskı ve geçiş hücumu...

Taktik çalışmalarda da tamamen rakibe göre hazırlıklar yapılıyor. Savunmada basit hata istemeyen ve bazen geçişle, bazen de direkt hücumlarla kaleye gitmeyi planlayan Bjelica, ön alan baskısına ayrıca önem veriyor.