Şampiyonluk kupasına doğru büyük bir özgüven ve emin adımlarla yoluna devam eden Trabzonspor, deplasmanda oynadığı maçta, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 18. dakikada 10 kişi kalmasına ve 22. dakikada da Nwakaeme’nin golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen 71. dakikada Zajc’ın golüne engel olamayınca, maçtan 1-1’lik sonuçla ayrılıp bir puan ile yetinmek zorunda kaldı.

          Maça her zaman olduğu gibi yüksek top hakimiyeti ile ve oyunu kontrol ederek başlayan Trabzonspor, İrfan Can’ın Siopis’in ayağına sert bir şekilde basması ile oyun dışı kalmasının ardından Nwakaeme’nin golü ile öne de geçtikten sonra skoru artırmak yerine oyunu rolantiye alınca, ister istemez rakibini oyuna ortak ederek direncinin yükselmesine katkı sağlamış oldu. Maçın ikinci yarısında da pozisyon kovalayan fakat bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Trabzonspor, pozisyon vermediği rakibini, duran toptan adam paylaşımı hatası nedeni ile yediği gol ile 1 puana ortak ederken, maçın son dakikalarında Nwakaeme’nin direkten dönen topu ve Visca’nın kullanamadığı net pozisyon, Trabzonspor adına büyük şanssızlıktı diyebiliriz

         Sosyal medyada ve Tv kanallarında, İstanbul basınının fanatik yorumcuları ve fanatik taraftarları, İrfan Can’ın kırmızı kartlık hareketi için yaptıkları yorumlarda kırmızı kartın çok ağır olduğu konusunda yorumlarda bulunuyorlar. Ligin ilk yarısında Trabzon’da oynanan maçta gördükleri kırmızı kart sonrası algı operasyonu yapan ve başarısız yönetimlerini kamufle etmekte başarılı olanlar, bugün de yine aynı algı operasyonuna çeşitli enstrümanları ile devam etmekteler. Çünkü taraftarları her hafta ‘yönetim istifa’ diye bağırmakta. Tepkiyi yönlendirmenin en geçerli yöntemi, suçu başkasında aramaktır. Bu konuda hayli başarılı olduklarını kabul etmek lazım, zira Siopis’in ayağının kırılmasına ramak kalmış pozisyonda bile Siopis’in ayağına hafifçe değdi diyebilme yüzsüzlüğünü gösterebilen eleman bulundurup kullanabiliyorlar.

        Maçın hakemi açıklanır açıklanmaz yine algı çalışmalarına başlayan ve hakemi baskı altına alanlar, bu konuda bugün başarılı oldular diyebiliriz. İrfan Can’ın Siopis’in ayağına bastığı pozisyonu, bu algı çalışmaları nedeniyle görmezden gelen maçın hakemi, istemeden de olsa Var’ın uyarısı ile pozisyonu izleyip kırmızı kart vermek zorunda kaldı. Yine ilk yarıda Crespo’nun ceza sahası içerisinde Cornelius’a yaptığı penaltılık hareketi ise yine görmezlikten gelirken, maçın genelinde Crespo’yu oyunda tutmak için elinden geleni yaptı diyebiliriz.

        Yayıncı kuruluş, Trabzon’da bir olay olduğunda olayları abartarak ve kameraları oyuncuların göz bebeğine kadar sokup yayınlarken, bugün maçın hakemine ve Bakasetas’a yapılan saldırılarda ise neredeyse “Necefli Maşrapa” resmi koyacaktı ekranlara. Trabzon’da en ufak bir olay olduğunda en üst limitten cezayı acımadan veren kurumlar, bakalım Fenerbahçe’ye nasıl bir ceza verecekler. Merakla beklemekteyiz.

       Abdullah Hoca, ikinci yarıya başlarken veya  60. ve 70. dakikalar arasında, günün formsuz ismi Bakasetas’ı ve sprint özelliği olmayan Cornelius’u değiştirse acaba bu maçın sonucu böyle mi olurdu? Böyle olmayacağını Abdullah Hoca da kabul ediyor olmalı ki, maç sonu yorumunda “Golden önce 2 değişiklik hazırdı ama oyuna sokamadık” dedi. Bence bu hamle çok daha önce yapılmalıydı.