Bir dönem Trabzonspor forması giyen şu sıralar Spor Toto 1. Lig’de Erzurumspor’da oynayan Mustafa Yumlu Futbolarena Youtube kanalına özel açıklamalarda bulundu!

Şampiyonluk favorisi olarak Galatasaray'ı gördüğünü dile getiren Yumlu, "Favori şu an Okan hoca ile Galatasaray olarak görülüyor. Fenerbahçe’de iyi şeyler yaptı fena başlamadı sezona ama son zamanlarda onlarda çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Özellikle büyük maçlarda kaybettikleri puanlardan dolayı onlarda şampiyonluktan biraz uzaklaştı. Ben Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Fenerbahçe yenildikten sonra Trabzon’un bu yarışın içinde olacağını düşünüyorum. Ama onlarında son iki deplasmanda aldığı ağır bir yenilgiyle onlarda da moralmen çöküntü oldu. O yarışın içinde yine ismi var ama bence biraz uzak kalacak Trabzonspor." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un geçen sezona göre düşük bir performans sergilemesi hakkında Yumlu, "Ben geçekten bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak bunu hiçbir yerde inkar etmem her zaman söylüyorum. Geçen seneye baktığım zaman kadroda en az 6-7 oyuncu değişmiş. Böyle bir şampiyon olmuş bir takımı benim düşüncem 6-7 tane ana iskeletten oyuncu bozulması bence çok anlamsız geliyor. Başarısızlığın nedenlerinden biriside bu. Çünkü kadro ona göre oluşuyor oyun sistemi ona göre oluşuyor. Değişen bir kadroya oyun sistemini yetiştirmek zaman alıyor ve zor oluyor. Bazen oyuncu uyum gösteremiyor. Bunun içinde zaman gerekiyor. Bence başarısızlığın en büyük sebeplerinden ana kadrodan Trabzonspor’un çok eksilmesi ve bir anda bu kadar değişime gitmesi büyük sebeplerinden bir tanesi." eleştirilerinde bulundu.

Teknik Direktörleri arasında kendisini en çok Şenol Güneş'in etkilediğini belirten Yumlu, "Benim için en büyük etken Şenol Güneş’tir. Çünkü beni ilk A takıma çıkaran ve takım kadrosunda bulunduran bana o şansı veren gerçekten büyük bir maçta bana şans verdi. Beşiktaş maçı 2010 senesinde gol atmıştım. Bana o fırsatı verdiği için bende Şenol hocanın yeri her zaman ayrıdır." dedi.