Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (MÜSİAD)  Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi SENYAP Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Kurucu Başkanı, Gabaros A.Ş yönetim kurulu üyesi Hikmet Köse, SENYAP Genel Müdürü Ahmet Buğa ve Genel Merkez Ortaklık Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu Üyesi  Cevat Kır'ın katılımlarıyla düzenlenen genel üye toplantısı MÜSİAD Trabzon Şube binasında gerçekleşti.


Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, sağlıklı büyümek için iyi bir Ar-Ge ile sıkı bir ekibin vazgeçilmez iki temel unsur olduğunu belirterek ‘Bugün önemli isimleri burada misafir ediyoruz ve bu isimler MÜSİAD öncülüğünde kurulan SENYAP’ın başarılı faaliyetlerini bizlere aktaracak. Aslında birlikte çalışma yani ortaklık noktasında şehrimizin her ne kadar adı çıksada, Trabzon’da önemli yatırımlar yine MÜSİAD çatısı altında çıkmaktadır. Çok sayılı ortaklıklarla güzel yatırımları şehrimize kazandırıyoruz. 


Trabzon MÜSİAD bu konuda Türkiye’ye örnek olacak işlere imza atmaya devam etmektedir. Sayın Hikmet Köse ve  Ahmet Buğa bey önemli tecrübelerini bizlerle paylaşacaklar. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu. 


m7.gif

YENİ YOL VE YÖNTEMLER GEREK 


Trabzon’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve Trabzon’un Türkiye’de her anlamda öne çıkan sayılı iller arasında olduğunu belirten MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunu, uluslararası arenada dev markalarla rekabet edebilecek yeterli sayıda şirket ve girişimciye sahip olamamasıdır. Bunun en temel nedeni ise sermaye birikiminin yetersiz oluşudur. 


Yeterli sermayenin ve gücün birikmediği bir ortamda, Türkiye'nin gelecek için belirlediği büyük ve iddialı hedeflere ulaşması kolay olmayacaktır. Türkiye'nin, mevcut küresel sistem, pazar ve rekabet koşulları ile başa çıkabilmesi için yeni yol ve yöntemler geliştirmesi, kapasitesini çok daha etkin kullanması kaçınılmazdır. Bu noktada en büyük görev şüphesiz iş dünyasına, dolayısıyla bizlere düşmektedir. SENYAP bu anlamda MÜSİAD Genel Merkez tarafından kurulan bir kooperatif yatırım ortaklığıdır. İlk yatırımımız Gaboros Gayrimenkul Borsası ile anlık emlak, bölge ve yatırım analizi yapan, emlak ticaretinin güvenli yapılabildiği bir emlak borsasını yerli ve milli yapay zeka teknolojisi ile geliştirmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.


PLAKETLE ONURLANDIRILDILAR


Gerçekleşen toplantıda MÜSİAD çatısı altında 10. yılını dolduran üyelerden Halis Güneş, Hikmet Alibeyoğlu, Mustafa Mangan, M. Hanefi Mahitapoglu, R. Fehmi Onur’a plaket takdimi yapılırken toplantı sonunda MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan’da hizmetlerinden ötürü tüm üyelere tekrar teşekkür etti.

Plaket töreninin ardından SENYAP Genel Müdürü Ahmet Buğa ve Gabaros A.Ş yönetim kurulu üyesi Hikmet Köse’ye Trabzon’u ziyaretlerinden ötürü çeşitli hediyeler takdim edildi.