A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacakları Ermenistan maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Kuntz, Eren Elmalı’nın durumunun iyi olduğunu söyledi.

Stefan Kuntz'un açıklamalarından öne çıkanlar...

"Eski analizlerimi bir kenara bırakabilirim"

"Almanya'ya gitmek istiyoruz. 3'lü veya 4'lü oynamanın dışında, biz biraz daha çok oyuncularımızın anlık durumuna göre hareket ediyoruz. Eğer yaptığımız analiz sürecindeki durumları değerlendirmeye kalkarsak, teknik direktörünüz değişti, takım daha genç bir duruma geldi. Farklı oyuncular katıldı. O yüzden eski analizlerimi bir kenara bırakabilirim. Böylelikle biraz daha kendi takımıma odaklanıp, yarınki maçı en iyi şekilde oynamaya çalışacağız."

Sakat oyuncuların son durumu

Sakatlanarak antrenmandan çıkan Eren Elmalı'nın da aralarında bulunan futbolcuların durumlarının sorulması üzerine "Şu an elimizdeki mevcut tüm oyuncular oynayabilecek şekilde. Orada bir sıkıntı yok. Tayyip Talha kas ağrısından dolayı kadrodan çıktı. Bir de Abdülkerim'in baş ağrısından dolayı tedavi görmesi gerekiyordu. Diğer oyuncuların sağlık durumu iyi" ifadelerini kullandı.

"En genç takımlardan biriyiz"

"25 yaş ortalamasıyla da en genç takımlardan birisiyiz.  Bazı oyuncularımız önemli yaş gruplarının içinde. Ya futbol yaşında en iyi dönemlerini geçiriyorlar, ya da en iyi dönemlerini geçirmek üzereler. Bu zamanı doğru kullanırsak, böylelikle A Milli Takım'ın çok fayda göreceğini düşünüyoruz bu oyunculardan."

"Yarın 8 adımlık bir yolculuğa çıkıyoruz"

"Bireysel hataların da azalması gerekiyor. Aynı zamanda oyun içinde alışılagelmiş şeylerin sahaya yansıması bizim için önemli. Sizlerin de en güzel şekilde anlamanız gereken, biz yarın 8 adımlık bir yolculuğa çıkıyoruz. Yarın ilk adımı atıyoruz ve bunu sahaya en iyi şekilde yansıtmaları gerekiyor."

"Kamp öncesinde oyuncularımı ziyaret ettim"

"A Milli Takım Teknik Direktörü olarak en önemli şey, oyuncularımızın kendi takımlarında en iyi performansı gösterebiliyor olmaları. Bu kamp öncesinde birçok oyuncumuzu birebir ziyaret ettim, bulundukları yerlere gittim. Hakan'ı örnek olarak verelim, onun yanında 6-7 tane benzer iyi durumda olan oyuncu var."

"Başımızdan geçen üzücü deprem olayları, Inter'de oynadığı süreçte onu belki mental olarak çok fazla yormuyor olabilir ama milli takıma geldiklerinde farklı yoruyordur. Kulüpler arasında, mesela Inter'in Ermeni bir takım ile oynadığını düşündüğünüzde, oradaki atmosfer de bu kadar gergin olmayabiliyor. Diğer bir konu da, belki bir kulüp içinde 2-3 kişi Ramazan'ı tam şekliyle idrak ediyor, fakat bunu Milli Takım'da gördüğünüzde birçok oyuncuyla beraber takıma etkisi farklı olabiliyor."