TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF yöneticisi Hamit Altıntop tarafından görevden alınan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın ardından Trabzonspor'un efsane ismi Hami Mandıralı ile beraber Şenol Ustaömer, Turan Sofuoğlu, Sinan Turhan, Mehmet Hacıoğlu, Mehmet Yıldırım, Bülent Akyıldız, Mehmet Bölükbaşı'nın görevlerine son verilmişti.

Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü konusu için Arda Turan, Volkan Demirel ve Ömer Erdoğan'ın isimleri gündeme gelmişti.

Arda Turan'ın göreve gelirken Hakan Balta, Uğur İnceman, Barış Özbek, Hakan Ünsal, Bayram Bektaş, İbrahim Toraman ile birlikte geleceği iddia edilmişti.

Tolunay Kafkas'la yolların ayrılmasından sonra Federasyon, son olarak Ankaragücü'nü çalıştıran Ömer Erdoğan'a teklif götürdü. Bu tekliften onur duyduğunu söyleyen Erdoğan, kariyerine kulüp çalıştırarak devam edeceğini ileterek TFF'nin teklifini kibarca geri çevirdi.

Bu arada Ümit Milli Takım ve milli takımların çeşitli yaş kategorilerinde görev alacak 5 yeni hoca da belli oldu. Tuncay Şanlı, Sabri Sarıoğlu, Uğur İnceman, Mehmet Topal ve Volkan Arslan çeşitli yaş kategorilerinde görev alacak isimler olarak belirlendi.

Ajansspor'un haberine göre ise; Hamit Altıntop, şu anda Stefan Kuntz'un yardımcılığını yapan Levent Sürme'yle her konuda görüştü ve anlaştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin onayından sonra 39 yaşındaki çalıştırıcı Ümit Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak göreve başlayacak.

Öte yandan uzun yıllar ülkemizi Almanya'da ve bir dönem İngiltere'de temsil eden eski milli yıldız Yıldıray Baştürk'ün de Hamit Altıntop'un önerisiyle TFF'nin Almanya sorumlusu olacağı öne sürüldü.