Dün gece kaybedilen Faroe Adaları maçı sonrası basın toplantısında konuşan Kuntz:

Televizyon programlarında konuşulan bazı konuları eleştiren Kuntz, "Trabzonspor-Kopenhag maçı için otel odamda televizyon izlerken, adımın geçtiğini gördüm. Takım menajerimizden bu yayını izlemesini istedim. Yorumcu, Stefan Kuntz'un bu maçı neden izlemediğini ve bu yüzden beni saygısızlıkla suçluyordu. Ancak ben maçtaydım. Yine bir televizyonda, 'Serdar Dursun'u çağıran başka bir teknik direktördü değil mi?' denince 'Evet, biz çağırdık.' deniyor. Serdar Dursun'u ilk kez çağıran biziz. Böyle gerçekleri bile çarpıtabiliyorlar." dedi.

Stefan Kuntz, "Yaklaşık 1 aydır görevden alınacağınız yönünde haberler yapılıyor. Bunlardan haberdar mısınız? Görevden ayrılmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Neden 1 ay önce bu haberler çıktı anlamış değilim. Dört galibiyet almıştık, tatmin edici olmayan ne vardı anlayamıyorum. Şu an her türlü eleştiriyi yapmakta insanlar serbest. Mevcut durumu değerlendirdiğimizde sabırsızlık hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. İlk hedefimiz Dünya Kupası play-off şansını zorlamaktı, zorladık. Play-off'ta Portekiz karşısında son dakikada golümüzü atsaydık belki sansasyonel bir şey olacaktı. İlk noktada benden isteneni yapabildiğimi düşünüyorum. İkinci nokta B Ligi'ne yükselmekti, son iki maçtaki olumsuz sonuçlara rağmen bu hedefimize de ulaştık. Bu yaşanan olumsuz tabloda yüzde 1 bile istifa gibi bir durumu kesinlikle düşünmüyorum. Daha fazla motive olmuş durumdayım, daha fazla mücadele etmek istiyorum. Oyunculuk zamanlarımda da bu tarz durumlar yaşadım, buradan daha farklı şekilde çıkmak gerekir. Bu iddialar gündeme geldiğinde, bunlar karşısında başkanımız ve Hamit Altıntop gerekli cevapları veriyorlar ama bunların çok küçük şekilde yer aldığını görüyorsunuz. Bu kültürel bir durum mu, bilmiyorum." İfadelerini kullandı!