Su hayattır. İçtiğimiz suyun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Suyun, migren tedavisine de çok iyi geldiği öğrenildi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, herkesi günde iki litre su içmeye davet ederek, “Özellikle migren ağrısı çekenler, buna çok dikkat etmeli”  dedi.

Dünya Beyin günü dolaysıyla ‘Migren’  ana konulu seminerde konuşan Murat Terzi;  bir kutu hap almanın çözüm olmadığına işaret ederek; “Yetişkin her birey günde 2 litre su içmeli” dedi.

Migrenin tamamen ortadan kaldırılamadığına işaret eden Prof. Dr. Murat Terzi; “Fakat, günde iki litre  su içerek, ağrıların hem hafiflemesini  sağlıyoruz, hem de sık aralıklarla yaşanmasının önüne geçebiliyoruz”  dedi. Bu durumu hastaları üzerinde gözlemlediğini belirten Terzi; “Hastam gelip diyor ki, ‘hocam başım sıklıkla ve şiddetli olarak ağrıyor’. Biz de kendisine bir ay boyunca her gün iki litre  düzenli olarak su içip gelmesini söylüyoruz. Hastam bir ay sonra geldiğinde bize dua ediyor. Ve diyor ki; ‘Sık ağrılardan kurtuldum. Şiddetli ağrıları artık hissetmiyorum’. Bu şekilde bir çok hastamıza  yardımcı olduk. Beslenmeye dikkat etmek, bol su tüketmek ve açık havada yürüyüş yapmak, bilgisayardan uzak durmak, bu tür hastalarımız için çok iyi bir tedavi metodu oluyor.” şeklinde konuştu.