1. HABERLER

2. BÖLGESEL

3. MHP Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım’dan özel açıklamalar!
MHP Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım’dan özel açıklamalar!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl başkanı Sıtkı Tarım 61trabzonhaber.com’a yerel seçimlerden İstanbul seçimlerine kadar her şeyi anlattı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl başkanı Bekir Sıtkı Tarım 61Trabzonhaber.com’a açıklamalarda bulundu.   Sözlerine 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirerek başlayan il başkanı Tarım, İstanbul seçimlerinden,Cumhur İttifakı’na kadar bir çok konuyu özetledi.

“31 Mart yerel Seçimlerinde başarılı olduk!”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım, MHP’nin  Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu olduğunu ifade ederek; “Biz Cumhur İttifakı olarak olaya bakıyoruz. MHP olarak 31 Mart seçimlerinde çok başarılı bir sınav verdik. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi %18.5 civarında bir oy aldık. Fakat  olaya MHP olarak tek pencereden bakmayı doğru bulmuyoruz. Cumhur İttifakının aldığı oy olarak bakıyoruz. Cumhur ittifakı’ da son derece başarılı bir sonuca imza atmıştır” dedi.

“MHP Lideri ülkücü hareketi ve teşkilatlarını hiçbir zaman satmamıştır!”

26 yıl evvel tanıştığı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, kendisini hiçbir zaman  ters köşe yapacak herhangi bir eylemde bulunmadığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım; “Milliyetçi Hareket Partisi lideri, hiçbir zaman ülkücü hareketin mensuplarını ve teşkilat mensuplarını aldatmamış ve satmamıştır. Bu çok nettir. Milletin kafasında istifam oluşturacak soruların hepsine verecek, çok geçerli cevapları inanınız ki vardır. Sadece partili partisiz herkes bilmelidir ki; şu an ülke, olmadığı kadar kritik bir süreç yaşıyor ve bizim tavrımız sadece vatan savunması doğrultusundadır” dedi.

“Türkiye Projesinde düşmanlar sona geldi”

04fd421a-28cf-481c-a65e-32b58714bffb.jpgDüşmanların  Türkiye üzerine kurdukları projelerde son aşamaya geldiklerini ileri süren MHP Trabzon il başkanı Tarım, sözlerine şöyle devam etti:  “İç ve dış düşmanlar el ele verdiler. Bunu görmemek için kör olmak lazım. ‘İç  düşman olur mu’  diyecek olanlar, tarihin her dönemine bakmalıdır. Tarih bize, bugünümüz için somut örnek ve derstir. Batı, ülkemiz üzerindeki oyun projelerinde, son aşamaya geldi. Araplardan belli değil mi? Libya, Tunus,Irak, Suriye… Neler olduğunu görmüyor muyuz? Halledemedikleri iki ülke kaldı. Biri İran, diğeri Türkiye! Bu ülkelerin ikisi, düşman projesinin son iki halkasıdır. Böylesi önemli bir sürece girildiği dönem, MHP hükümetin milli politikalara dönmesine vesile olmuştur. Sayın Genel Başkanımız  tüm adımları ilke için, millet için atmıştır”

“Önce vatan, önce millet! Parti sonra gelir! Bizim derdimiz…”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her politikasının altında, vatan ve millet düşüncesinin en  değişmez felsefe olduğunu  ifade eden Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım; “Sayın Genel Başkanımız, ‘önce vatan, önce millet; sonra parti anlayışı’  demiştir. İşin en net özeti budur. Cumhur İttifakı’nın özeti de budur. Manası budur. Ak Partiye muhalefettik, doğru.Şimdi Ak Parti, Kürdistan söylemini ret ediyorsa, PKK’yı bitirme noktasına taşıyan politikalara imza atıyorsa, ne yapmalıydık? Hayır mı demeliydik? Böyle bir anlayış olur mu? Sırf siyaset olsun diye, vatan ve millet çıkarına uygun düşen işlerde iktidara destek  vermese miydik? Cumhur İttifakı’nı düşmanın gözüne sokmuşsak, bu suç mu? Milli politikalara dönüş yapan Ak Parti ile yapılan ittifak, her vatandaşımız ve ülkemizin her ferdinin hayrınadır. Siyaset yapmıyoruz! Ülkemiz üzerine oynanan düşman politikalarını bozuyoruz. Derdimiz bu” dedi.

Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi meselesi!

Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi olayına değinen MHP İl Başkanı Tarım; “Neymiş, sayın Genel Başkanımız,  geçmişte Abdullah Öcalan denilen katilin ‘avukatları ile görüşmesine gerek olmadığını’ söylüyormuş da, bugün neden ‘bir mahsuru yok’ diyormuş! Bakın arkadaşlar. Olayı hemen art niyetli olarak yorumlayıp, siyaset malzemesi olarak kullanmanın bir manası yok. Olayı iyi anlamak lazım. Bu hakkı mahkeme vermiştir Abdullah Öcalan’a! Sayın Genel Başkanımız bu söylemi, mahkeme kararına duyduğu saygıdan dolayı söylemiştir. Kaldı ki,  bazen devlet içinde bazı işler  bilerek görmezden gelinir. Bunlar devlet politikalardır. Muhalefet nafile yaygara yapmasın. Buralardan bir şey çıkmaz. Bir şey elde edemezler. Sayın Bahçeli’nin duruşu bellidir. Yönü bellidir. Duruşu ve yönü millet ve vatandır” diye konuştu.

“Bizim Ekrem İmamoğlu’nun şahsı ile derdimiz asla yoktur”

“Tabandaki hiçbir CHP’li, İYİ Partili, BBP’li, Saadetli, bizden daha az vatansever değildir”

cb5545ac-6480-431b-80b9-e784f007d61d.jpg61Trabzonhaber.com’un  sorularını cevaplandıran MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım son olarak İstanbul seçimleri hakkındaki sorumuzu cevaplandırdı. Tarım; “Bizim, Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın şahsı ile MHP olarak hiçbir derdimiz, sorunumuz yoktur. Olmaz da. Belki kendisi bile farkında değil. Büyük fotoğrafa bakmak lazım. Burada Fetö ve dış güçlerin Cumhur İttifakı’na diz çöktürme düşüncesi var. Genel Başkanımız  seçim öncesinde; “Ankara ve İstanbul giderse, Cumhur İttifakı tartışılır” demişti. Fetö ve dış güçler, bu sözlerden hareketle İstanbul planlarını yaptı. Bu çok net ve kesin bilgidir. Cumhur İttifakı ve özellikle Cumhurbaşkanımızın burnunu sürtmek, diz çöktürmek istiyorlar. Fetö ve yabancı ajanlar iş başında. Bu hamasi bir söylem değil. Kesin bir bilgidir.Ekrem İmamoğlu’nun bu işin içinde olduğunu söyleyemem. Belki o bile farkında değil. Cumhur İttifakı’na zarar verecek her şeyin altında Fetö var. Herkes bunu bilsin. İstanbul için güç birliği yapanlara bakıldığında, herkes bizim ne yapmak istediğimizi net olarak anlamalıdır. Şunu da söyleyeyim. Siyasiler arasında yani tavanda yaşanan sürtüşmeler, tartışmalar, seçmen bazında  yani tabanda, yani vatandaşlar arasında  ayrışma getirmemelidir. Tabanda; CHP’li, İYİ Partili, BBP’li, Saadetli seçmen kardeşlerimizin hiç birisi, bizden daha az vatansever değildir. Ancak herkes, aynı anda her şeyi göremeyebilir, süzemeyebilir”  diye konuştu.