Yayımlanan rapora göre, hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında devam edecek. Yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde mevsim normalleri altında diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor." denildi. Birçok il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ve (Hatay hariç) Doğu Akdeniz'in; İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Sinop ve Doğu Karadeniz'in; (Malatya hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Çankırı, Hakkari ve Van çevreleri ile Isparta'nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Çankırı, Hakkari ve Van çevreleri ile Isparta'nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Bitlis için toz taşınımı, Ankara - Çorum - Kırşehir - Nevşehir - Aksaray - Kırıkkale - Antalya - Çankırı - Kayseri - Konya - Niğde - Tokat - Yozgat - Karaman için sarı kodlu rüzgar, Hakkari için turuncu kodlu toz taşınımı ve gök gürültülü yağış, Mardin için sarı ve turuncu kodlu toz taşınımı, Siirt için turuncu kodlu toz taşınımı, Van için toz taşınımı ve gök gürültüğü yağış, Şırnak için turuncu kodlu toz taşınımı sarı kodlu gök gürültüğü yağış, Diyarbakır ve Muş için sarı kodlu toz taşınımı, Batman için turuncu kodlu toz taşınımı uyarıları yapıldı.