Kar yağışı başlıyor. Mevsim normalleri üzerinden seyreden hava sıcaklıkları azalacak ve ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşecek. Yoğun kar yağışı ve sağanak başlayacak. Bu günlere dikkat edilmesi gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu açıkladı. 5 günlük tahmin haritası da yayınlandı. Prof. Dr. Orhan Şen de, "Sıcaklıklar pazartesiye göre 10-12 derece düşecek. Bu mevsimde bu tür dalgalanmalar hep olur. Bu dalgalanmayı da göreceğiz." diyerek kar yağışının başlayacağı illeri açıkladı. Son dakika hava durumu tahminleri...

Meteoroloji'den son dakika kar açıklaması! Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Tunceli, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Tunceli, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT:

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Bugün Adıyaman, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Muş, Tunceli ve Şanlıurfa illeri için ayrıca turuncu uyarı da geldi.

ORHAN ŞEN'DEN KAR AÇIKLAMASI

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den açıklama geldi: Yarın da hava hemen hemen böyle. Hatta biraz daha ısınıyor. Pazartesi sıcaklıklar maksimum dereceye geliyor. İstanbul neredeyse 20 dereceyi geçecek gibi. Ege ve Akdeniz Bölgesi yaz gibi bir gün yaşayacak. Salı günü ise hızlı bir düşüş var. Bu mevsimde bu tür dalgalanmalar hep olur. Bu dalgalanmayı da göreceğiz.

Salı akşamı iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Sıcaklıklar pazartesiye göre 10-12 derece düşecek. Ama bu daha çok iç bölgelerde etkili olacak. Çarşamba günü de bu hava devam edecek. Eskişehir, Bilecik, Ankara, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek.

Türkiye 1 günlük kış yaşayacak. Perşembe günü hava tekrar ısınmaya başlıyor. Marmara'da kar yok. İstanbul'da sıcaklık düşecek evet, hatta Trakya'da yağış da yok salı ve çarşamba günleri. İstanbul'da sıcaklıklar 20 dereceden 10 dereceye düşer. İstanbul'da herhangi bir kar yağışı görülmüyor. Sadece iç bölgelerde kar yağışı var.