Tansel Kolcu yazdı.

Süper Ligin 16.haftasında, deplasmanda Karagümrük ile karşılaşan Trabzonspor, 4 gün önce mükemmel bir oyunla  galip geldiği Fenerbahçe maçının verdiği moralle çıktığı maçta, çok rahat bir galibiyet geleceği düşüncesindeki taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratarak, 2022 yılını mağlubiyet ile kapatmış oldu.

Maçın daha 6. dakikasında, Ozdoev’in golü ile mağlup duruma düşen Trabzonspor, 20. dakikada Bartra ile beraberliği yakalamasına rağmen, yine bir hatalar zinciri sonucu gelen Borini’nin golü ile 2-1 mağlup duruma düşüp, peşine Bartra’nın kırmızı kart ile oyun dışı kalması ile ilk yarıyı 2-1 mağlup kapatırken, hiç bir varlık gösteremediği ikinci yarıda, 2 gol daha yiyerek maçtan 4-1 mağlup ayrılıp, çok önemli bir 3 puan kaybetmenin yanında, Fenerbahçe maçında kazandığı moral motivasyonu da kaybetmiş oldu.

Abdullah Hoca maç sonu açıklamasında; “Şampiyonluk kazandığımız 2022 yılını böyle bir mağlubiyet ile kapatmak bize yakışmadı, bunu sorgulayacağız” dedi.

Sayın Hocam; 2022 yılında bize yaşattığın şampiyonluk için size minnettarız. Bu başarı ile Trabzonspor tarihine adınızı altın harflerle yazdırdınız. Dileğimiz, tabii ki bu başarının uzun yıllar devam etmesi. Yönetim de öyle düşünüyor olacak ki, size güvenerek, sizinle 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Fenerbahçe maçına kadar olan bölümde oynanan futbol nedeniyle bir çok eleştiri aldınız. Dünya Kupası arasında yapılan kamp ile birlikte, yeni bir oyun sistemi üzerinde çalıştığınızı ve bundan sonra daha ofansif ve agresif bir oyun oynayacağınızı söylediniz. Samsunspor kupa maçı ve ardından oynanan Fenerbahçe maçında gördüğümüz futbol, ümitlerimizi yeşertirken, 4 gün sonra oynanan bu izah edilemez oyunu nasıl açıklayabilirsiniz? Fenerbahçe maçında dikine oynayıp, tam saha pres yapan bir takım, ne oldu da 4 gün sonra yine pas oyununa dönerek, ortaya koyduğu anlamsız futbol ile hem puan hem de moral kaybına uğradı?

Sayın Hocam; “Artık herkes kendi mevkisinde oynayacak.” demenizden 3 gün sonra, zorunluluk olmamasına rağmen, stoper Hüseyin’i sağ bek, orta saha Gbamin’i stoper pozisyonunda neden izlemek zorunda kaldığımızı bize açıklayabilir misiniz? Visca sakatlanıp çıktıktan sonra, elimizde kalan tek kanat oyuncusu Trezeguet’in oyun dışına alınmasını nasıl izah edeceksiniz? Trezeguet’i aldınız diyelim, Samsunspor maçında mükemmel oynayıp 2 gol atan ve adam eksiltme özelliği olan  Naci’yi neden düşünmediniz? Kısacası, öncelikle kendinizi bir sorgulayın bence Sayın Hocam. Deneyip başarısız olduğunuz bir sistemi, inatla yine deneyip, farklı sonuç almayı beklemek için  başka takımlarda şansınızı zorlayabilir ve macera arayabilirsiniz ama bu takım Trabzonspor olamaz. Trabzonspor, hocaların deneme tahtası değildir. Trabzonspor, kuruluşundan  bu yana, şehrin karakterini kendine oyun sistemi olarak benimseyerek ve içselleştirerek, devamlı şampiyonluğu düşünen ve şampiyonluğa oynayan bir takımdır. Trabzonspor, bugün oynadığı  maçın istatistiklerinde, rakibini adeta ezmiş görünüyor ama maalesef çok pas yapana ve ayağında topu tutana puan vermiyorlar! Maç 3-1 olmuş, Trabzonspor halen kendi sahasında yan pas yapıyor. Anlaşılır gibi değil…

Maçın hakeminden de bahsedeyim diyeceğim ama bu arkadaş hakem değil ki. Taraftarı olduğu takımı yakından görsün diye, hasbelkader kendisini sahada bulmuş  bir taraftar…