61trabzonhaber- 

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanacak olan Yeni Malatyaspor-Trabzonspor mücadelesi; Elazığ ve Malatya'yı vuran deprem felaketi yüzünden ertelenebilir.
 

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan herhangi bir açıklama gelmese de söz konusu karşılaşmanın; Süper Lig'in 20. haftasında oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonraki bir tarihe itelenmesi halinde; normalde Malatyaspor karşısında kart cezasını çekecek olan Anthony Nwakaeme, teknik olarak Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.
 

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatının 18. maddesi ikinci bendinde; "Ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte cezalı veya idari tedbirli olup da, erteleme müsabakasının oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler."
 

Söz konusu maddenin üçüncü bendinde ise; "Ertelenen müsabakanın, oynanması gereken tarihte müsabakaya katılmaya hakkı olan kişiler, erteleme müsabakası tarihinde cezalı veya idari tedbirli ise erteleme müsabakasına katılamazlar." ifadeleri yer alıyor.