Kulüpler Birliği'ndeki toplantıda Beşiktaş'ın sunduğu "Hatayspor ve Gaziantep'in maçları geçersiz sayılsın" önerisine Trabzonspor'un ne karar verdiği belli oldu.

Kulüpler Birliği'ndeki toplantıda Beşiktaş'ın sunduğu "Hatayspor ve Gaziantep'in maçları geçersiz sayılsın" önerisine 11 kulüpten 7'si olumlu oy verdi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, "7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp diğer görüşü. Hatayspor görüş bildirmek istemedi. Hiç öyle gerginlik yaşanmadı. Kararımızı 31 Mart'a kadar bildireceğiz" dedi.

Kulüpler Birliği toplantısına katılan 11 takımın 7'si Beşiktaş'ın fikrinden yana görüş bildirdi. Kulüpler isteklerini TFF'ye gönderecek. TFF son olarak UEFA'dan tavsiye kararı alacak. Toplantıya katılmayan Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Ümraniyespor, Karagümrük ve Konyaspor'dan yazılı görüş alınacak.

"7 KULÜP BİR GÖRÜŞÜ SAVUNDU"

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, toplantının ardından Süper Lig'den 7 kulübün Beşiktaş'ın "Ligden çekilen takımların maçları geçersiz sayılsın" görüşüne katıldığını ifade etti.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka görüşü savundu. Toplantıda 12 kulüptük, Hatayspor görüş bildirmek istemedi.

"31 MART'A KADAR BİLDİRECEĞİZ"

31 Mart'a kadar görüşümüzü TFF'ye bildireceğiz. Depremden sonra çekilen 2 kulüple beraber puan durumu nasıl olacak diye görüştük. Hiç öyle gerginlik yaşanmadı.

"ARTISI EKSİSİ VAR"

İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig'e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var.

"GÖRÜŞLERİN HEPSİ YAZILI OLACAK"

17 kulüp bu konuyla ilgili görüş bildirecek. Görüşlerin hepsini yazılı istedik. 'Öyle demiştim, yanlış anlaşıldı' olmasın diye. Bu görüşleri TFF'ye sunacağız

"3'TE 2'LİK BİRLİK SAĞLANMASI GEREKİYOR"

Aramızdaki ilkesel karara göre 3'te 2'lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF'ye sunacağız.

"UEFA'YA GİDECEK KULÜPLERİMİZ OLABİLİR"

UEFA, UEFA turnuvalarıyla ilgili görüş verebilir; yerel federasyonlar da yerel turnuvalarla ilgili görüş verebilir. Çıkacak karar sonucunda UEFA'ya gidecek kulüplerimiz olabilir. Şu anda yaşadığımız durum, her gün yaşadığımız bir durum değil.

"PLAY-OFF İHTİMALİ YOK"

Play-off konusu basında gündeme geliyor. Burada etraflıca tartışma olmadı. Sezonun 3'te 2'sinin bittiği bir ortamda radikal bir değişikliğe gitmek ne kadar gerçekçi tam emin değilim.

"YABANCI KURALININ NETLEŞMESİ LAZIM"

Yabancı kuralı konusunda bizim arzumuz, bu konunun netliğe kavuşturulması ve 5 yıl boyunca uygulanması. Ancak deprem nedeniyle bu olmadı. Bizim gibi diğer kulüpler de önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyorlardır. Pek çok kulüpte sözleşmesi bitecek oyuncular var. Görünen o ki, önümüzdeki sezonda uygulanabilecek bir somut bir yabancı kuralı planı yok. Ancak bizim acelemiz de yok. Önemli olan doğrunun yapılması. Görüşlerimizi federasyona ilettik. Bu görüşler çerçevesinde federasyonla bir çalışma yaptık. Onlar bize yaptıkları çalışmayı sunacak ve bu çalışma çerçevesinde 2024/25 sezonu itibarıyla nasıl bir planlama yapılacağı kararlaştırılacak.

"Gaziantep ve Hatayspor'un maçları geçersiz sayılsın" diyenler;

Beşiktaş

Trabzonspor

Adana Demirspor

Kasımpaşa

Antalyaspor

Ankaragücü

İstanbulspor

"TFF'nin kararı uygundur" diyenler;

Fenerbahçe

Galatasaray

Giresunspor

Kayserispor