Öncelikle bu salgın hastalık sebebi ile hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi görenlere ise acil şifalar diliyorum.

*****

Koronavirüs salgını nedeniyle 85 gündür ara verilen Süper Lig heyecanı, yeniden başladı. Seremonide sosyal mesafe kurallarının uygulandığı, ama maçta sosyal mesafe kurallarının katledildiği; sahada futbolcuların maskesiz oynadığı yedek kulübesinde ise maskeyle oturduğu garip bir dönem başladı. Böyle bir ortamda lider Trabzonspor, deplasmanda Göztepe ile karşılaştı.

Yaşanan pandemi nedeni ile futbolun nasıl oynanacağı yalnız Türk futbol kamuoyu tarafından değil bütün dünyada da merak konusuydu.

*****

Trabzonspor maça çok hızlı başladı. Beto; henüz ilk dakikada Novak’ın şutunu dördüncü dakikada da Nwakaeme’nin ortasında Ekuban'ın kafasını kornere çeldi.

Trabzonspor’un bu istekli ve arzulu oyunu Parerria’nın asistini harika bir vuruşla ile tamamlayan Nwakaeme'den geldi. Golden sonra Trabzonspor, maçı koparacak pozisyonları Beto’nun kurtarışları ile kaçırdı.

****

Trabzonspor’un sezon başından beri genel hastalığı; golü bulduktan sonra maçı erkenden bitirebilecek oyunu oynamasına rağmen garip bir şekilde kaçırdığı gollerden sonra demoralize olup skoru koruma hevesine kapılarak geri çekilmesidir.

Sosa'nın yokluğunda oyunu iki yönlü oynayabilen oyuncu eksikliğini fazlası ile hissettik. Hüseyin Hoca'nın Nwakaeme'yi oyundan alma sebebi de bu olsa gerek.

Orta sahada olan top kayıplarını önlemek adına oyundan alınacaklardan Ekuban veya Nwkaeme arasındaki tercihte daha hırslı ve atletik olan Ekuban'ın sahada kalmasından yana karar kılmasına bu yüzdendir. 

Her ne kadar gol atmış olsa da formsuz bir görüntü veren Abdülkadir Ömür ile Doğan Erdoğan değişikliğinin daha erken olması gerektiği kanaatindeyim.

*****

Türkiye Süper Ligi'nin en kreatif hücum hattına sahip olan bir takım; ofansif oynadığı ve top ayağında olduğu süre boyunca gol bulmakta zorlanmaz. Takımda gerçek bir ön liberonun eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Sosa, bu eksikliği elinden geldiğince kapatmaya çalışsa da bence eğer iyi bir ön liberon yoksa aavunmayı önde kuracaksın ki takımın pas boyu uzamasın. 

Dikkat edin; Sörloth bile top alabilmek için maç boyunca geri geliyor. Bu haliyle takımı çok yoruyor. Herkes bunu bildiği için pas arası yapıyor Abdulkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür’ün pas bağlantılarını kesiyor. Böyle yapınca takım top tutmakta zorlandığın gibi kontra atak şekillendirmede de zorluk çekiyor.

*****

Trabzonspor kondisyon olarak beklediğimizden daha iyi durumda ve 10 kişi kalana kadar maçın kontrolünü elinde tutuyordu. Eksik kalınca da oynaması gerektiği gibi oynadı ve kazandı. Göztepe ise hırslı oyunu ile maç içerisinde gerektiği baskıyı kurmasına rağmen skor üretemedi.

Ayrıca ben Nwakaeme'nin oyundan çıkarılmasına sinirlenmesi kadar Sosa'nın onu teskin etmeye çalışmasına olumlu yönden bakıyorum. Nijeryalının dün akşamki öfkesi şampiyonluğa adapte olmuş bir hücum oyuncusunun reaksiyonuydu. 

*****

Hüseyin Hoca 5 oyuncu değişikliği serbest bırakılmışken Guilherme gibi defansif oynadığında kontrolsüz olan bir oyuncuyu hemde sarı kartı bulunmasına rağmen oyunda tutmamalıydı.

*****

Sezon başından beri hakem hatası kaynaklı puan/lar kaybeden Trabzonspor'un, hakemler yüzünden duyduğu endişe ile motivasyonunun bozduğu bir gerçek. Bunu bütün ön yargı ve yaşanan kötü tecrübelerden sıyrılarak söylüyorum.

Bu maç özelinde ise; mücadele içerisinde bariz olan bir hakem hatası yoktu ama bariz bir STANDART (!) problemi olduğu ortada. Bu standartların, şampiyonluğa oynayan diğer takımlara da uygulanması en büyük beklentimiz.

*****

Lider Trabzonspor zor bir deplasmandan daha galip dönerek "Şampiyonluk" yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor.

Selam ve Saygılarımla