Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un tanınmış yazar, tarihçi ve eğitimcisi Mustafa Yazıcı’yı kütüphanesinde ziyaret etti. Yazıcı ile bir süre sohbet eden Başkan Genç, Yazıcı’nın, Trabzon’un tarihi ve kültürel geçmişini anlatan çok sayıda kitaba imza atarak şehre büyük katkılar sunduğunu belirtti.

Yazıcı ise, bugüne kadar 72’si müstakil, 11’i komisyon olmak üzere toplam 83 esere imza atarak, Trabzon ve çevresiyle ilgili pek çok olayın gün ışığına çıkmasına önayak olduğunu dile getirdi.

1-2-009.jpeg

Başkan Genç’e kütüphanede bulunan eserlerle ilgili bilgi veren Yazıcı, birçok kütüphanede bulunmayan çok nadide eserlerin kütüphanesinde bulunduğunu belirterek, Osmanlıca kaleme alınmış Tevrat ve İnçil’in en değerli kitaplarından olduğunu kaydetti.

Kütüphanesinde yaklaşık 20 bin eserin olduğunu ve bunları Ortahisar Belediyesi’ne bağışladığını ifade eden Yazıcı, “Kütüphanemde kitap, dergi, el yazması, vesika ve gazete gibi türler yer alıyor. Tarih, kültür, coğrafya, İslâm, sanat, ekonomi ve medyayla ilgili çok sayıda kitabım ve dergim var. Kitaplarımı Ortahisar Belediyesi’ne bağışlıyorum. Bu kitaplardan herkesin istifade etmesini istiyorum.  Ortahisar Belediyemiz bu kitaplarla güzel bir kütüphane oluşturarak halkımızın hizmetine sunabilir.” dedi.

1-3-010.jpeg

“KİTAPLARIM EMİN ELLERDE”

Başkan Ahmet Metin Genç’in yazar ve sanatçılara sahip çıktığını kaydeden Yazıcı, “Kütüphanemdeki kitaplara en güzel şekilde sahip çıkılacağından en ufak şüphem yok. Bundan dolayı gönül rahatlığıyla ve memnuniyetle bunları Ortahisar Belediyemize bağışlıyorum. Kitaplarım emin ellerde olacak. Sayın Başkanımız Ahmet Metin Genç, kültür ve sanat konularına oldukça düşkün bir siyasetçi. Şehrimizin yetiştirdiği yazarlara sahip çıkıyor. Onların kitaplarını basıyor. Bize de çok destek oldu. Özellikle şehrimizin tarihi, kültürü ve sporuyla ilgili kitapların basılmasına önayak oluyor.” diye konuştu.

1-5-002.jpeg

“MUSTAFA YAZICI KÜTÜPHANESİ OLUŞTURULACAK”

Mustafa Yazıcı’nın Trabzon’un yetiştirdiği en önemli yazarlardan bir tanesi olduğunu belirten Başkan Genç, “Sayın Mustafa Yazıcı gerek yazdığı kitaplar, gerekse verdiği konferanslarla şehrimizin bir dönemine ışık tutmuştur. Tarihi konulara vakıfiyeti, şehrimizin tarihiyle ilgili önemli olayların bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasında çok büyük emekleri olmuştur. Bundan dolayı yeri doldurulamaz bir yazarımızdır. Tabiri caizse, Mustafa Yazıcı şehrimizin yaşan tarihidir diyebiliriz. İçinde bulunduğumuz bu kütüphane yılların birikimi olan çok güzide kitaplarla dolu. Belki de pek çoğu piyasada bulunmayan ve yeni basımı olmayan kitaplar. Bu anlamda bu kütüphanenin Trabzon’un hafızasını ve tarihini yansıttığını düşünüyorum. Mustafa Bey’in bu niteliğe sahip kitaplarını belediyemize bağışlaması gerçekten de belediyemiz açısından çok büyük bir lütuf… Bağışlanan kitaplarla Akyazı Mahallesi’nde Mustafa Yazıcı adına bir kütüphane oluşturacağız. Bu kitaplığı en güzel şekilde korumak ve halkımızın, gençlerimizin, öğrencilerimizin hizmetine sunmak bizim görevimiz. Bu kadar zengin bir kütüphaneye ait eserlerin belediyemize bağışlaması çok anlamlı bir davranış. Bir kez daha Mustafa Bey’e teşekkürlerimi iletiyorum. Kitaplığına en güzel şekilde sahip çıkacağımızı ve gelecek nesillere aktaracağımızı büyük bir açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.