Trabzonspor Galatasaray maçında iki takım puan kaybı yaşadı. Trabzonspor  ofansif anlamda büyük sıkıntıları ile dikkat çekerken, Taha ve Bartra harikaydı.

Trabzonspor Galatasaray maçının ilk devresinde  çok keyif alamadı sporseverler. İki takımda çok temkinli oynadı. "Aman kaybetmeyelim" düşüncesi her iki takımda da ön plandaydı. Konuk Galatasaray biraz daha canlı ve istekli ama yetersizdi. Trabzonspor ise orta alanda daha çok gol yememek adına defansif ağırlıklı mücadele verdi. Maçın ilk yarısında organize tek atakta Galatasaray Mertens'le gole çok yaklaştı ama genç kaleci Taha gole izin vermedi.

Müsabakanın ikinci yarısına Abdullah hoca iki değişiklikle başladı. Ne yazık ki yapılan iki değişiklik Trabzonspor orta alanında daha büyük boşlukların doğmasına sebep oldu. 

Maçın ikinci devresinde Galatasaray çok daha etkin ve orta alanda daha hakim  bir görüntüyle başladı. Trabzonspor orta sahası ise oyunu daha geride kabul edip hücum anlamında bir etkinlik yaratamadı. Müsabaka boyunca Trabzonspor'un en büyük sorunu olarak ofansif eksiklikti. Öyle ki, 90 dakikada Cornelius'u bir kez topla buluşturamadılar. Maç boyu daha çok pozisyon arayan ve net üç pozisyon bulan konuk takımdı. Sonuçta iki takım gol bulamadı ve birer puanla sahadan ayrıldı.

Maçın kader adamı bana göre genç kaleci Taha oldu. Topu oyuna iyi soktu, iki yüzde yüz pozisyon kurtardı. Trabzonspor'da dikkat çeken ve güven veren diğer isim de Bartra oldu.

Galatasaray'ın  bazı mevkilerde büyük eksikleri var. Stoper, sol bek, santrafor gibi. Trabzonspor içinse oyuncu ihtiyacı yok artık. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir, Uğurcan, Hamsik, Bakasetas bu ilk on bire girecek. Trabzonspor'un Larsen, Trezeguet, Gbamin, Bardhi gibi isimleri de henüz gerçek performanslarının altında.

Diyeceğim o ki, yüzde ellisi değişecek bu takıma sabır ve zaman lazım.

Yepyeni bir oyuncu gurubunun uyumu epeyce canımızı sıkacak. Fakat her zaman söyledim ve söyleyeceğim. Nwakaeme her maç aranacaktır.