61trabzonhaber-

Durgun piyasanın ardından Korona Virüs salgını ile ekonomiler tamamen can çekişiyor. Vatandaşların bir parça nefes alabilmesi için hükümet, bazı tedbirleri uygulamaya sokmuş olsa da alınan tedbirlerin birçok kesim tarafından yetersiz bulunduğu konuşuluyor. Vatandaşlar, ertelenen borçların ileride ödemesinin çok zor olacağını ifade ederek; “Devletimizi anlıyoruz ve devlet yaşamalı. Fakat ötelenen vergi ve SSK pirimi gibi dönemsel borçları, devletimiz yüzde elli oranında azaltsın. Yani bu borçları ötelemek, belki bugünü kurtarır ama üç ay, beş ay sonra piyasalar canlanmayacağı için bizim sırtımıza birikmiş çok büyük bir yük binecek” şeklinde görüş belirtiyor.

Bankaların kredi verme konusunda hassas davranmadığını da ileri süren vatandaşlar, “Bankalara gidiyoruz ama halen daha kırk dereden su içiriyorlar. Sanki kağıt üzerinde alınmış bir karar gibi duruyor. Hükümetimiz bankaları uyarsın” görüşünde birleşiyor.

Öte yandan prim gün sayısını doldurdukları halde üzerlerine şirket olduğu için Bağ-Kur’a yığınla borçları birikmiş esnaf ve iş adamları da hükümetin, acil olarak Bağ-Kur prim gününü tamamlamış ancak yaştan dolayı emeklilik bekleyenlerin geçmişe dönük borçlarının silinmesini bekliyor.