90 YAZAR, 30 YAYINEVİ KATILACAK

25 Mart-03 Nisan tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi hizmet binasında düzenlenecek fuara yazarlar Sinan Yağmur, Kahraman Tazeoğlu, Nurullah Genç, Saniye Bencik Kangal, A. Haldun Terzioğlu, İlker Öz ile Bahadır Yenişehirlioğlu katılacak. Fuara katılacak yazarlar kitap seveler için kitaplarını imzalayacak. Toplamda 90 yayınevinin ve 33 yazarın katılacağı kitap fuarında kitap severlerin ilgiyle takip edeceği birbirinden güzel konferans, söyleşi, imza günü ve konser etkinlikleri düzenlenecek.

Fuarın açılışından sonra yazar ve sanatçı Sinan Yağmur, merhum Türkücü Neşet Ertaş için vefa konseri düzenleyecek.

“ZİYARETÇİLER İLGİYLE TAKİP EDECEK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kovid-19 salgınının etkisinin azalmaya başlamasıyla birlikte kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık vereceklerini söyledi.

Bütün kitap severleri fuara katılmaya davet eden Başkan Genç, “Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra ilk kez böylesine geniş katılımlı bir kitap fuarı düzenleniyor. Kitapseverlerin ilgiyle takip edeceği, içeriği dopdolu çok güzel bir fuar olacak. Yazarlar ziyaretçilere kitaplarını imzalayacak. Konferans ve söyleşi gibi fuarlara özgü birçok etkinlik düzenlenecek. Hem kitap kurtları için hem de şehrimiz için çok harika bir etkinlik olacak. Yazarlarla, okurların buluştuğu, etkileşimde bulunduğu çok güzel bir fuar olacak. Çünkü, pandemi nedeniyle uzun zamandan beri halkımız bu tür kültür ve sanat etkinliklerine hasret kalmıştı. Bu anlamda fuarımızın şehrimize ayrı bir renk katacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, gençlerimizi, kısaca kitaplara ilgi duyan herkesi fuarımıza davet ediyorum.” diye konuştu.