AKP’nin Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından İşçi Bayramında yapılan “CHP’ye güvenirsen yolda kalırsın, İstanbul’da seçim öncesi işten 1 kişi çıkarmayacağız diye namus sözü verdiler, 25 bin kişiyi işten attılar” şeklindeki açıklama CHP’den sert karşılık buldu. Partinin Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez “Ciddiyetten ve gerçeklikten uzak” dediği iddiaları yalanlarken, “Sayın Bakan İstanbul’u bıraksın önce Güney Çevre Yolu hakkındaki sorulara cevap versin. Trabzon ile dalga geçmeyi de bir an önce bıraksın” dedi.

CİDDİYETE DAVET

Karaismailoğlu ve partisinin Trabzon ile ilgili ‘marka proje’ olarak her seçim döneminde gündeme getirilen Güney Çevre Yolu hakkında hiçbir tutarlı açıklama yapamadığını belirten Suiçmez, “Çıksın, yol hakkında gereken yapılmıştır, ihale tamamlanmıştır, kamulaştırma kararı verilmiştir desin. Bize tutarlı bir cevap versin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ciddiyetten uzak gerçek olmayan iddiaları bıraksın. Bunların ilimizle ne alakası var? Sayın bakanı ciddiyete davet ediyoruz. Kendisi Trabzon ilinin milletvekili adayı değil midir? Belli ki bakan olduğunda yapamadığı şeyleri yapma konusunda taahhütte bulunuyor. Güney Çevre Yolunun temel atma olayı maalesef Temel Fıkrasıdır. Biz biraz daha ciddi olmasını tavsiye ediyoruz. Trabzon halkı ile dalga geçmesinler” diye konuştu.

POLİTİK İSTİSMAR

Seçim sürecinde sona gelinirken bir süredir yollardan pankartlarının söküldüğünü belirten Suiçmez, “Pankartlarımız, görsellerimiz maalesef indirilmektedir. Şu ana kadar Sayın Bakan ve AKP’nin tüm adayları kamu kaynaklarını bireysel çıkarları için çalışmaktalar. Devletin tüm kurum kuruluşlarını siyasi çalışmalarının bir parçası haline getiriyorlar. Bunu açık bir dille kınıyoruz. Seçimler birer demokrasi şölenidir. Seçim alanları savaş alanları değildir, adil seçim bir seçim yapılması esastır, kamu kaynakları kullanılarak yapılan seçimler adil olmayacaktır. Üstgeçitleri görüyoruz. Önce pankart astılar, şimdi tabela halinde kaynakların tümünü kullanarak Karayolları’nın üstgeçitlerine kendi pankartlarını asıyorlar” dedi.

KURUMLARA MESAJ

Karayolları ukdesindeki üstgeçitlere bu şekilde seçim tabelası asmanın teknik olarak zor, siyasi olarak da usulsüz bir eylem olduğuna dikkati çeken CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, “Herhalde buraları çivi ile deldiler, biz bir inceleme yapacağız. Belli ki kendilerini güvenceye almak istiyorlar. Birkaç gün önce bunu sağladıktan sonra şimdi de kendi bireysel paralarımızla yaptırdığımız pankartları indirmeye başlamışlar. Devletin yetkililerine buradan sesleniyorum; misli ile karşılık veririz. Buradaki demokrasi şölenini savaşa çevirmeye hiçbir devlet kuruluşunun hakkı yoktur. sayın Valinin sayın Emniyet Müdürünün de buna izin vermeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Suiçmez açıklamasının sonunda indirilen pankartların yerine seçim tabelaları asılması konusunda AKP yöneticilerini de bu konuda hassas davranıp özür dilemeye davet etti.