Trabzonlu iş insanı, siyasetçi Cevat Kara, Ankara'da başlayan Trabzon Tanıtım Günleri'nin kentin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağladığını söyledi. Kara, tanıtım günlerinin kentler için önemine vurgu yaparak, "Türkiye’de tanıtım günleri ilke kez 'Trabzon tanıtım günleri' ile start aldı. Sonrasında diğer iller de tanıtım günleri düzenledi. Trabzon günleri tabii oradaki gurbetçilerimizin memleketlerini hissetmesini bakımından çok iyidir." dedi. 

Kara, tanıtım günlerinin kente katkısına da değinerek, "Ankara’daki gurbetçilerimize Trabzon'u bir nebze de olsun yansıtıyoruz. Trabzon hasırı zaten tanınan bir ürün. Tanıtım günlerinde sergilenmesi katkı sağlıyor. Yurt dışında dahi Trabzon hasırı olarak anılması bizim için gurur verici bunu da yurt dışındaki fuarlara katılımdan sağlamlaştırıyoruz. Trabzon günleri katılım sağlar." diye konuştu. 

Cevat Kara, Trabzon Tanıtım Günleri1

Kara, tüm yatırımlarını gururla Trabzon'a yaptığını kaydederek, "Ben Trabzon dışından çıkmıyorum Bursa'da İstanbul’da işyerim olmasına rağmen. Trabzon benim doğduğum büyüdüğüm sevdiğim şehir, iyi ki Trabzonluyum diyorum ama Trabzon'a daha çok hizmetlerinin olmasını arzu ediyoruz. Yaklaşık 45 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunu İstanbul'da devam ettirsem buradaki kazancımın daha üstünde kazanç sağlarım. Ama ben memleketimi sevdiğimden buradayım Bunun özelliği de Trabzon'a hizmetler eskiden vardı. Son zamanlarda komşu şehirlerde bizdeki yatırımlardan daha üstün biz daha çok yatırım almak istiyoruz, sanayimiz yok, fabrikamız yok, tarım arazimiz yok ama buna göre ilkeli ve güçlü bir şehiriz. Bunun daha çok yatırım alsın istiyoruz Havaalanımız yatırım alsın istiyoruz. Bunlar Trabzon'a katkı sağlayacak. Havaalanımız artık Trabzon'a yetmiyor, yakışmıyor. Trabzonlu bürokrasi çok, bakan çok bunlardan şehrimize daha çok yatırım bekliyoruz. İçişleri bakanımız zaten eskiden beri katkı sağlıyor, birlikte siyaset yaptık, sokakları arşınladık. Bundan sonra da katkı sağlayacağını umuyoruz, Trabzon'u unutmaz. Yaptığı işlerden dolayı da bakanımızı tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verdi.