Geçen hafta covid nedeni ile eksilen kadroya, hafta arasında yenilerinin eklenmesi ve bu oyuncuların üçünün de kaleci olması, ayrıca Nwakaeme’nin de cezalı olması ile birlikte, hayli eksik bir kadro ile Başakşehir deplasmanına çıkan Trabzonspor, maçın başından sonuna kadar kontrolünde götürdüğü maçın 79. dakikasında, Yusuf’un Messivari golüyle de öne geçince, kalan dakikalarda skoru korumayı başarıp, 11 maçtır ligde yenemediği rakibini, hem de deplasmanda yenerek 3 puana ulaşmış oldu.

Uğurcan, Erce ve Arda’nın yokluğunda kaleyi teslim alan 18 yaşındaki Kağan Moradaoğlu’nun, bu genç yaşta yüklendiği zor görevinde başarılı olması için ellerinden geleni yapan abileri, oynadıkları oyun ve rakibe yaptıkları presle, Başakşehir’e pozisyon vermediler. Ceza sahasına gönderilen toplarda ise Kağan, yaşından ve tecrübesinden hayli yüksek bir motivasyon ve soğukkanlılıkla, gelen topları kontrol ederek adeta abilerine, “Merak etmeyin, kale emin ellerde .” der gibiydi.

Marlon’un yokluğunda, defansın solunda görev yapan Faruk Can ise, kupada Adanademirspor maçında oynadığı başarılı oyunu tekrarlayarak, adeta “Ben buradayım.” der gibiydi.

Ara transferde takıma katılan ve son maçlarda, son dakikalarda oyuna dahil edilen Yunus, bugün ilk defa onbirdeydi. Daha hazır olmadığı izlenimi veren Yunus’un yerine, ikinci yarının son bölümünde oyuna dahil olan Yusuf ise oynadığı etkili oyun ve attığı mükemmel golle, maça damgasını vurmuş oldu. Kendi ceza sahası önünde aldığı topu, driplingle rakip ceza sahası içerisine kadar taşıyan ve finalde sert ve düzgün bir vuruşla Mert’i avlayan Yusuf, attığı gol ile takımına altın değerinde bir 3 puan kazandırmış oldu.

Böylesine önemli bir maçta ve bir çok eksiğe rağmen alınan 3 puanın yanında, Kağan, Faruk Can ve Atakan gibi gençlerin kazanılması da, elde edilen başarıyı taçlandırmıştır. Genç yaşında, zorluk derecesi böylesine yüksek bir maçta görev alıp, görevini başarıyla yerine getiren, başta kaleci Kağan olmak üzere, kadrodaki tüm genç oyuncuları ve onlara destek veren abilerini, ayrıca ligde 17 sezon sonra 7’de 7 yapma başarısını gösteren Abdullah Avcı ve ekibini tebrik ediyor, nice rekorlar diliyorum.