Fenerbahçe , Dünya Kupası arasında oynadığı 4 hazırlık maçında da sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası 5. Tur’unda karşılaştığı İstanbulspor’u da zorlanmadan 3-1’lik skorla geçti. Kanarya için asıl zorlu sınav cumartesi günü... Ligde Trabzon deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe’de Jorge Jesus, oyun planını ve stratejisini büyük ölçüde belirledi.

Tecrübeli teknik adam, bu sezon zorlu maçlarda hep 3’lü savunmayı tercih etmişti. Luan’ın ardından Gustavo’nun da sakatlanması nedeniyle Sarı-Lacivertliler’in bu taktiği kullandığı son resmi maç 27 Ekim’deki 3-0’dan çevrilen Rennes mücadelesi olmuştu. Jesus, Trabzonspor karşısında da bu plana dönüş yapmaya hazırlanıyor. Serdar Aziz, Gustavo Henrique ve Attila Szalai, defansın merkezini oluşturacak.

Sarı-Lacivertliler’de zorlu mücadelede Ferdi Kadıoğlu ve Bright Osayi-Samuel’in de kanatlarda görev yapması bekleniyor. Orta sahanın merkezinde Arao ve Crespo’nun yeri garanti gibi. Hücum hattı konusundaysa Portekizli hocanın henüz karar vermediği öğrenildi. Jorge Jesus, deplasmanda oynayacak olmalarına rağmen oyun felsefesini değiştirmeyecek. Tecrübeli teknik adam öğrencilerinden yine önde basmalarını, şok presle rakibi hataya zorlamalarını istiyor. Dünya Kupası arasına lider giren Fenerbahçe, Trabzonspor’u devirerek hem zirvedeki yerini korumak hem de Bordo-Mavililer ile arasındaki puan farkını 9’a yükseltmeyi hedefliyor.