Önceki sezonun devre arasında; Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın talimatıyla sözleşmesi feshedilen Joao Pereira, eski takımı Sporting Lizbon'a imza atmış ve burada kupa kaldırdıktan sonra futbolu bırakıp antrenörlüğe başlamıştı. 38 yaşındaki Portekizli, Trabzonspor'un şampiyonluğa dair konuştu. Pereira ayrıca Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi serüveni öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Pereira; "Şampiyonlar Ligi çok zor olacak, Trabzonspor Avrupa'nın en iyi takımlarına karşı mücadele edecek. Trabzonspor, seneye de şampiyonluk unvanını korumak isteyecek ancak Avrupa'da başarılı olmayı da hedefleyecekler. Bunun için biraz deneyim elde etmeleri gerekiyor, deneyim şart olacak." dedi.

Joao Pereira'nın açıklamaları şöyle:

"Antrenörlük benim için yeni bir deneyim, hem iyi bir teknik direktör olmak istemiştim. Futbolun içerisinde kalmaya devam edeceğim. Sporting'de görev yapıyorum, burada mutluyum, tek hedefim kendimi geliştirebilmek."

Joao Pereira1

"Şampiyonluk bahsedecek olursak; hem Trabzonspor hem de takım arkadaşlarım için mutluyum. Kulüp ve şehir bunu çoktan hak etmişti. Kutlamaları izledim, inanılmaz bir şampiyonluk oldu. Şampiyonlar Ligi çok zor olacak, Trabzonspor Avrupa'nın en iyi takımlarına karşı mücadele edecek. Trabzonspor, seneye de şampiyonluk unvanını korumak isteyecek ancak Avrupa'da başarılı olmayı da hedefleyecekler. Bunun için biraz deneyim elde etmeleri gerekiyor, deneyim şart olacak. Trabzonspor ve Sporting aynı gruba düşerse Türkiye'deki maçı izlemeye geleceğim. Trabzon benim ve ailemin parçası, oğlum orada doğdu."