İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği parti grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı Trabzonspor üzerinden eleştirmişti.
 

Söz konusu eleştirilerin ardından sosyal medyada büyük bir tepki çeken İYİ Parti'de Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, tartışmalara açıklık getirdi.
 

Kuvvetli; "Genel Başkanımızın Trabzonspor aleyhinde bir açıklaması yoktur, yanlış anlaşılmalar varsa bunu kendisi açıklık getirerek Trabzonspor taraftarının gönlünü alacaktır. Bundan hiç kimsenin zerrece kuşkusu olmasın.  


İYİ Parti Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’ın Trabzonspor sevgisi herkes tarafından bilinen, kabul edilen ve asla değiştirilemeyecek bir gerçektir.  İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs, 1461 Trabzon Kulübü’nün başkanlığını yapmış dolayısıyla Trabzonspor’da kurumsal anlamda görev üstlenmiş, Trabzonspor sevgisi her türlü tartışmanın dışında olan müstesna bir isimdir.


Dolayısıyla İYİ Parti’ye Trabzonspor üzerinden yapacağınız her türlü zarar verme girişimi beyhude bir çabadır. 


Şunu açıklıkla ifade ediyoruz ki; İYİ Parti’den Trabzonspor’a asla zarar gelmez. Trabzonspor’umuzun 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının nasıl gasp edildiğini en iyi Trabzonspor taraftarı bilmektedir, “Kupa Başbakanda” kitabı boşuna yazılmamıştır. 


AK Parti Trabzon İl Başkanı Sayın Haydar Revi ve partisine hatırlatmak isteriz ki Trabzonspor üzerinden rakip siyasi partileri eleştirmek, döner dolaşır kendi partilerini vurur, bu tartışmaların altında kalırlar ve dolayısıyla beyhude bir çabadır." ifadelerine yer verdi.