İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sezgin Oğul, yıkılan Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi projesinin durdurulmasını ve Trabzon halkına "Buraya ne yapılmalı?" hususunda danışılması gerektiğini söyledi.
 

     Oğul, açıklamasında; "Trabzon halkı Kabak Meydanını yüzyılı aşan bir spor alanı olarak bilir ve burası Avni Aker Stadı ile  Trabzon ve Türk futbol tarihine geçmiştir. Zamanın ve şehrin ruhuna uygun olan mutlaka burada başta bütün amatör futbol takımlarımıza hizmet verecek Yavuz Selim Stadı ve diğer spor donatılarını içeren bir spor parkı yapılmasıdır.


     İYİ PARTİ olarak başlanan Millet Parkı projesinin mevcut donatımı ile inşaatının yeraltı otoparkı hariç durdurulup yeni proje örnekleri yapılarak halkımızın tercihinin sunulması çağrımızı yineliyoruz. Nitekim MÜSİAD bu konuda bir proje çalışmasını Trabzon kamuoyu ile yıllar önce paylaşmıştır. Bu proje başlangıç noktası olabilir.


     Gülcemal dolgu alanı inşaatı devam etmektedir ve bu alana onlarca millet parkı yapılabilir. Hatta yapılması zorunlu olacaktır zira bu kadar büyük bir alan başka türlü donatılamaz. Gülcemal dolgu alanı deniz kenarında olması nedeniyle Millet Parkı için daha da caziptir. Dolgu ilerlemesi mevcut haliyle istenirse Millet Parkının mevcut projesini kesintisiz kabul edecek büyüklüğe ulaşmıştır.


     Şehrimizi dedelerimizden teslim aldığımız güzellik ve ruh ile çocuklarımıza bırakmak ve geleceğe taşımak görevimizdir. Yavuz Selim ve 19 Mayıs Kapalı şehrin ruhu ve sporcu fabrikalarıdır… Sn. Valimizi ve Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızı şehrin çağrısına kulak vermeye ve bu konuda şehri mutlu edecek kararları almaya saygıyla davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.