İYİ Parti Tonya İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’ne Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Partili Meclis Üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile siyasi partilerin ilçe temsilcileri katıldı. Katılımın yoğun olduğu kongrede, Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan Mehmetçikler için dualar edildi.

İYİ Parti Tonya İlçe Başkanı Ali Paşa Latifoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan kongre divan kurulunun oluşturulması ile devam etti. Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan İYİ Parti Tonya İlçe Başkanı Ali Paşa Latifoğlu, “Türkiyemizin gündemi dolaysıyla siyasi bir konuşmayı doğru bulmuyorum. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin başı sağ olsun. Kongremize katılanları en kalbi duygularımla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

c79754ec-6c5a-48f2-8641-883e74c9cac7.jpeg

Yapılan oylama neticesinde Divan Kurulu Başkanı olarak seçilen Azmi Kuvvetli ise İYİ Parti Tonya İlçesi 2. Olağan kongresinin vatana ve millete hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Suriye’nin İdlib kentinde yürütülen Bahar Kalkanı Harekâtı neticesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yüce Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Aralarında hemşerimiz Uzman Çavuş Kadir Tuncer’in bulunduğu şehitlerimize millet olarak çok büyük vefa borcumuz var. Bizler bu borcu vatan için gerekli fedakârlıkları sergileyerek karşılamaya kararlıyız. Bunun için de gerekeni yapmaktan ve söylemekten asla çekinmeyeceğiz. İYI parti olarak bizlerin amacı, Türkiye’yi; milliyetçi, kalkınmacı ve demokratik bir siyaset anlayışıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve onun kurduğu İYİ parti Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş reçetesinin takipçisidir. Bu duygu ve düşüncelerle Tonya ilçe kongremizin demokratik bir Türkiye hedefimize katkı sağlamasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

676211d9-189a-4420-ae38-ad469b4f415f.jpeg

Başkan Kuvvetli’nin ardından konuşan Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, “Bahar Kalkanı Harekâtı süresince İdlib’de görev yapan 37 gencecik evladımızı şehit verdik. Hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer de bunlardan yalnızca birisi…  Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, aziz milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim tüm gazilerimize de acil şifalar versin. Şehidin naaşı cennet kokar ve bunu da en iyi anneler bilir. 37 şehidimiz toprağa verilirken yol, tünel, köprü edebiyatı yapılamaz. Bunu yapanları esefle kınıyorum. İYİ Parti ailesi olarak gerçekleştirilen bu kongreleri demokrasimiz açısından çok değerli görüyor ve seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mali rapor ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından seçime geçildi ve Ali Paşa Latifoğlu, Tonya İlçe Başkanı olarak seçildi.

a1b7240d-8f50-4ae9-a1e0-47ee92b57a14.jpeg