Trabzonspor'da 17 Haziran'da başlayan ve 8 Eylül'de sona eren transfer dönemini bir hayli hareketli geçirdi. Birbirinden önemli hamleler yapılırken bazı sürpriz ayrılıklar da yaşandı. Takıma veda eden bazı isimler, yeni maceralarına oldukça iyi başlarken bazıları için işler henüz yoluna girmedi.

İşte Fanatik'in derlediği haberde Trabzonspor'dan ayrılan futbolcuların son durumlar

Ahmetcan Kaplan

Ajax’a 9.5 milyon Euro bonservisle transfer olan Ahmetcan Kaplan, Trabzonspor’un bugüne kadar yaptığı en pahalı satışlar listesinde ilk 3’e girdi. Ahmetcan, 2019 yılında Lille’ye 17.5 milyon Euro bonservisle transfer olan Yusuf Yazıcı ve Karadeniz ekibinde kiralık olarak oynadığı dönemde 20 milyon fesih bedeliyle Leipzig’e giderek 10 milyon Euro kazandıran Alexander Sörloth’un ardından 3. sıraya yerleşti. Henüz Hollanda devinde forma şansı bulamayan Ahmet'in ilerleyen dönemde takımın bankoları arasında yer alması bekleniyor.

Andreas Cornelius

Cornelius, yeni sezon öncesi sürpriz bir şekilde Trabzonspor'dan ayrıldı. Fırtına'nın şampiyonluğuna 15 gol, 5 asistlik katkı veren Danimarkalı forvet, altyapısında yetiştiği Kopenhag'a 6 milyon Euro karşılığında geri dönerken imza sonrası ilk 2 maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Tecrübeli golcü, devam eden 3 karşılaşmada ise kadroya dahi alınmadı.

Berat Özdemir

Al Ettifaq'a 2.4 milyon Euro bonservisle transfer olan Berat, burada 3 maçta 256 dakika şans buldu, skor katkısı veremedi.

Jean Evrard Kouassi

Trabzonspor'la Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunan Kouassi, kiralık olarak gittiği Karagümrük'te 2 maçta oynarken skor katkısı veremedi.

Erce Kardeşler

400 bin Euro bonservisle Hatayspor'a transfer olan ve Munir'in ayrılığı sonrası Güney ekibinin yeni 1 numarası olan Erce, 6 maçta 540 dakika sahada kaldı. Hatay, ligin son sırasında yer alırken 28 yaşındaki eldiven, kalesinde 10 gol gördü.

Anthony Nwakaeme

2018'de geldiği Trabzonspor'da harikalar yaratan, geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonlukta önemli bir rol oynayan ve 30 Haziran 2022'de sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrılan Anthony Nwakaeme, Al Fayha ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Şu ana kadar 3 maça çıkan yıldız kanat oyuncusu, 1 de gol attı.