Bordo mavililer kısa bir sürede as forvetini yollayıp yerini yeni bir oyuncuyla doldurmayı başarırken transferin perde arkası belli oldu!

Fenerbahçe ’nin çok uzun süredir kadrosuna katmak adına her yolu denediği Maxi Gomez’i Trabzonspor ’un bir anda bitirmesi büyük yankı bulurken transferin perde arkasında ilginç detaylar var! Operasyon tam olarak bu şekilde gerçekleşti: Cornelius, ayrılık düşüncesi sonrasındaki nihai kararını bildirince yönetim pazartesi günü harekete geçti. Aralarında Maxi Gomez’in de yer aldığı 3 oyuncu için düğmeye basıldı. Daha önce Marc Bartra transferinde de aracı olan bir İspanyol iş adamı aracılığıyla pazartesi günü Valencia’ya şartlar soruldu. İspanyollar, 5 milyon Euro bonservis bedeli istedi. Bordo-Mavililer, salı günü “Tek teklifimiz var; 3 milyon Euro” önerisiyle tekrar kapı çaldı. 24 saat geçmeden teklife onay geldi. Ancak onların şartı da bonservis bedelinin maksimum 3 taksitte ödenmesiydi.

Ardından taraflar oyuncu ve temsilcileriyle birkaç saat süren pazarlıklar yaparak, çarşamba günü öğle saatlerinde transferi resmileştirdiler. Cornelius’un Kopenhag’a transferinin duyurulmasının ardından Maxi Gomez’in Türkiye’ye seyahat programı planlandı. Uruguaylı yıldız, 2 günlük bir transfer trafiği sonrası Türkiye’ye adım atmış oldu.