Süper Lig'de Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor'da da şampiyonluk yaşayan İsmail Köybaşı'nın Bordo-Mavili ekipteki geleceği merak ediliyordu. Deneyimli sol bek, takımda kalıp kalmayacağını açıkladı. Radyospor'a konuşan 32 yaşındaki futbolcu, "Trabzonspor benim için bir aile; ben de bu ailenin bir parçasıyım. 2023 yılına kadar sözleşmem var." dedi.

İsmail Köybaşı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Trabzonspor'da çok mutluyum. Çok mutlu ve huzurluyum. Trabzonspor benim için bir aile; ben de bu ailenin bir parçasıyım. 2023 yılına kadar sözleşmem var. Artı bir yıl da opsiyon var."

"Oynayanları motive etmeye çalıştım. Oynayacağım ilk ana kadar kendimi çok iyi motive ettim. Erce, Serkan Asan ve diğer arkadaşlarım da aynısı yaptı. Bu gerçekten çok önemli. Ben oynamadığım zamanlarda da bu takımın bir parçası olduğumu hissettim. Ona göre davrandım."

"Uğurcan Çakır'ı gelecekte Premier Lig'in en iyi takımlarında görüyorum. Uğrucan Çakır, Abdülkadir Ömür, Dorukhan müthiş bir aidiyet duygusu taşıdılar. Marek Hamsik, Nwakaeme, Baksetas da aynısını yaptı. Mükemmel bir sinerji yakaladık."

İsmail Köybaşı, Trabzonspor1-2

"Şampiyonluk kutlamalarında Real Madrid dahil bizi kimse geçemez. Benim ikinci şampiyonluğum oldu. Beşiktaş'ta şampiyon olmuştum. İkisi de tarihe geçecek şampiyonluklar. Real Madrid şampiyonluğu bizim gibi kutlayamaz. Onlar da deniz yok (Gülerek) Bizim kadar yaşayamazlar. Bizim kutlamamız dünyaya örnek oldu. Bizimkinin çoşkusu farklıydı. Hissiyat başka... Takım arkadaşlarıma şampiyonluk maçından sonra 'sahada kalın, taraftarla sarılıp, doyasıya bu çoşkuyu yaşayın' dedim. Hiç unutulmaz bir hatıra..."

"Biz şampiyon olduktan sonra Granada'nın kaptanı Victor Diaz aradı ve tebrik etti. Onlar da küme düştü. İçim çok buruk. Ben orada oynarken, Granada tarihinin en başarılı dönemini geçirdim. Teknik direktör Diego Martinez de aradı ve tebrik etti."

"Abdullah Avcı her zorluk için bir plana sahiptir. O nedenle Şampiyonlar Ligi için play-off'u nasıl geçeceğimize dair bir planı vardır. Sezon boyunca uyguladığı başarılı planlarla bizi başarıya ulaştırdı. Hazırlık çok önemli... Trabzonspor Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için gerekeni yapacak."