Sahasında Antalyaspor’u konuk eden Trabzonspor, maçın ilk yarısını, Nwakaeme’nin 13. dakikada attığı gol ile önde bitirirken, maçın 49. dakikasında, bu sefer Abdülkadir Ömür ile farkı ikiye çıkarıp, skoru daha da arttıracak pozisyonları bulmasına rağmen bunları gole çeviremeyince, maçın 66. dakikasında Amilton, attığı gol ile takımını ümitlendirmiş oldu. Skoru 1’e indirdikten sonra, beraberlik golü için yüklenen Antalyaspor, kalan sürede  sonucu değiştirecek golü bulamayınca, Trabzonspor, maçtan 2-1 galip ayrıldı ve bu sonuçla sıralamadaki yerini de, lig dördüncülüğü olarak garantilemiş oldu.

Oyuna başlarken, Berat’ın yokluğunda Bakasetas ve Baker’ı beraber oynatan Abdullah Avcı, sakatlığı olan Vitor’un yerine ise Hosseini yerine Hüseyin’i tercih etti. Hosseini’nin yeni sözleşme imzalamakta direndiği haberleri doğruysa, tabii ki bu tercih de doğru olmuştur. Hüseyin de bugün oynadığı oyun ve Edgar ile  yakaladığı uyum neticesinde, önümüzdeki sezon  şampiyonluğa oynayacak alternatifli kadroda yer alma şansını da arttırmış oldu. Aylar sonra oyuna direk başlayan Abdülkadir Ömür ise oyunda kaldığı süre içerisinde, oynadığı olumlu futbol ve attığı gol ile Trabzonspor için ne kadar önemli bir değer olduğunu bir kez daha tüm futbol severlere gösterdi. Abdülkadir Ömür, dilerim bu yükselen formunu, milli takıma çağrılarak ve orada oynayacağı başarılı futbol ile taçlandırır.

Trabzonspor, skoru 2-0 yaptıktan sonra, farka gidebilecek bir oyunu daha, maalesef yine zora soktu diyebiliriz. Antalyaspor, maçtaki ilk pozisyonunu 66. dakikada bulup, bunu gole çevirince, bu dakikadan sonra, maalesef yine tanıdık olduğumuz psikoloji ortaya çıktı. Antalyaspor’un baskı kurduğu dakikalarda, oyuna müdahalede geciken Abdullah Avcı, her zaman olduğu gibi, önce Djaniny’i dışarı alıp, sonra da 90 ile 93. dakikalar arasını, Antalyaspor köşe gönderinde, Antalyaspor’lu  savunma oyuncuları ile tek başına  mücadele edip dakikaları eriten Nwakaeme’yi oyundan alınca, oyunun son dakikalarında yine aynı filmi seyretmiş olduk. Sayın hocam; Eleştirilen kararlarınızda ısrar etmeniz neticesinde daha önce bir çok maçta puanlar kaybettik. Bugün oyunun son dakikalarında, kalemizde yaşanan pozisyonların gol olmaması, sizin şansınız oldu. Tıpkı daha önce puan kaybettiğimiz maçlarda yaşadığınız şanssızlıklar gibi. Eleştiri ve eleştiriden alınan ders, her zaman değerlidir. Size tavsiyem, önümüzdeki sezon işinizi şansa bırakmayın…