61TRABZONHABER-HABER SERVİSİ

Fotoğraf ve video paylaşımının en popüler sitelerinden biri olan Instagram milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Sürekli kendini güncelleyen ve yenileyen sosyal medya platformu rakipsiz şekilde yoluna devam ediyor.

İçeriğine her zaman yenilikler katan Instagram’da son zamanlarda kullanıcılar bazı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlar.

Bu sorunlardan bazıları şöyle:

-Kullanıcılar izledikleri hikayeleri bir süre sonra izlenmemiş gibi tekrar görüyorlar.

-Instagram hikaye efektleri zaman zaman kayboluyor ve görünmüyor.

-Instagram’da fotoğraf paylaşan bazı kişiler fotoğraflarını yükleyememe sorunu yaşıyorlar.

Yukarıda saydığımız başlıca sorunların yanı sıra daha ufak çaplı farklı sorunlarla da karşılaştıklarını belirten kullanıcılar bu problemlerin çözüm yollarını araştırıyorlar.

Bilindiği gibi Instagram sürekli güncellenen bir uygulama ve bazen güncelleme aralarında böyle sıkıntılar yaşanabiliyor.

Öte yandan Instagram, son zamanlarda bazı ülkelerde yaptığı ve bazı ülkelerde ise deneme aşamasında olduğu radikal yeniliklerini duyurmuştu.

Bunlardan en önemlisi paylaşımların beğeni sayısını yalnızca fotoğraf veya videoyu paylaşan kişinin görebileceği şeklindeydi. Bu güncelleme bazı ülkelerde işleme koyulsa da Türkiye’de henüz aktif edilmiş değil. Bu yeniliğin sebebinin ise kullanıcıların beğeni sayısına değil paylaşıma odaklanmalarını sağlamak olduğu söyleniyor.

Gelmesi beklenen bir diğer önemli güncellemenin ise Instagram filtrelerinin kaldırılması olduğu söyleniyor.

Bu güncellemenin sebebi ise Instagram filtreleri ile kendilerini olmadıkları kişilere dönüştüren kullanıcılar ve bunu karşısında psikolojisi bozulan insanlar olduğuna dikkat çekildi.

Öyle görünüyor ki Instagram sunduğu eğlencenin yanı sıra insanların psikolojilerini de bir hayli düşünüyor ve açıkçası iyi de yapıyor.