19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü dolayısıyla Avrasya Üniversitesi'nin Pelitli Yerleşkesi çok amaçlı salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Bölüm Başkanı Prof. Dr. Basri Ertaş yaptı.


img-20191220-wa0013.gif


Ertaş, İnşaat Mühendisliği bölümünün önemine vurgu yaptığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

"Dünyayı şekillendirecek olanlar sizlersiniz. Bu güzel sistemde yerinizi alacaksınız bu bakımdan kendinizi mutlu ve huzurlu hissedin. Şekillendirirken, sanat eseri ortaya çıkarırken, sizler o sanatın sahibi olacaksınız. Onun için kendinizi çok iyi yetiştirmenizi tavsiye ediyorum. Derslerinize çok iyi çalışın, lisan probleminizi de en kısa zamanda çözmeye çalışın ve kendinizi bu ortama hazırlayın. Bazı arkadaşlarınızın işleri hazır kuruludur, bazılarınız sıfırdan sektörün içine gireceksiniz. İdecad, Autocad, Sap2000 gibi programları çok iyi kullanan mühendisler olmak zorundasınız. İlk işe başvurduğunuzda sizlere şu lisanı biliyor musun, şu programları kullanabiliyor musunuz diye soracaklar, o yüzden hazırlıklı olmak zorundasınız. Geleceğimiz sizlere emanet. Bu bağlamda Tüm İnşaat Mühendislerinin ve İnşaat Mühendisi adaylarının  19 Aralık İnşaat Mühendisleri gününü kutluyoruz."
 

Etkinlikte Öğretim Görevlisi Abdullah Bostancı’da söz aldı. Bölümün en genç akademisyeni Araştırma Görevlisi Sümeyye Karahüseyin’e de çiçek takdim edildi. 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Berkehan Yıldız ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökalp Çoban’ın sahne aldığı gecede katılımcılar  doyasıya eğlendiler.