İmparator kelime anlamı olarak “Bir topluluğu yöneten “anlamı taşımaktadır. Bu yakıştırma değişik alanlarda başarılı olmuş insanlara günümüzde çok yakıştırılır. Ülkemizde futbol alanında da geçmişte kazanmış olduğu başarılar sebebi ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim e atfen çok kullanılır. Evet büyük sportif başarıları var. Bir şey dediğimiz yok. Ancak; bir topluluğu yöneten ve peşinden sürükleyen bir kişinin bu unvan ı alması saha başarılarının yanı sıra başta kendi ailesi ve torunları olmak üzere, ülkenin gençliğine, genç sporcularına genç antrenör adaylarına ,okulda okuyan minik yavrularına önder ve örnek olacak davranışlar sergilemesi gerekmez mi ? Bu zat ı muhterem in Medipol Başakşehir maçında bazı yardımcılarıyla beraber yaptıklarını tüm Türkiye izledi. Küfür var saldırganlık, kavga tehdit dersen havada uçuşuyor. Geçmişte de buna benzer olayları mevcut. Bunca çirkinliğe rağmen bazı medya organlarında bu zat ı muhteremleri hala savunma iç güdüsüyle hareket eden bazı gazeteci kılığına girmiş tipleri de gördük. Bu olaylar ışığında tüm kamuoyuna bazı sorular sormak istiyorum.

1-Sizce Fatih Terim küfür, kavga, tehdit in çok kötü bir şey olduğunu şampiyonluk kutlaması için sahaya beraber çıktığı torunlarına anlatabilir mi?

2-Sizce bu ülkenin okullarında görev yapan öğretmenler, futbolu çok seven öğrencilere bu davranışların kötü olduğunu anlatabilir mi?

3-Sizce; bu davranışları herhangi bir vatandaş yapsa, tv ekranlarında ahkam kesen bu duayen gazeteciler bu vatandaşa ahlaksız, sokak kabadayısı, serseri gibi sözler söylerler miydi? Cevabınız evet olacaksa niçin bu zat ı muhterem için söylemediler?

4-Toplumsal değerlere çok saygı gösterdiğini her defasında beyan eden Galatasaray Spor Kulübü hocalarının bu hareketlerinden sonra bu zat ı muhteremlerle 5 yıllık yeni mukavele mi imzalamalıydı; yoksa ertesi gün kapının önüne koymalı mıydı?

5-“Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim” diyen Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk, Fatih Terim ve bazı yardımcılarını hayatta olsaydı sever miydi?

 

Saygılarımla