Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler 11. dakikada Batshuayi’nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, 58. dakikada sahneye Luan Peres çıktı. Zajc’ın pasıyla golünü atan Peres, Fenerbahçe formasıyla da ilk golünü kaydetti. Ligde gol krallığında zirvede yer alan Enner Valencia, bu sezonki 28. golüne 71. dakikada ulaşırken, skoru da 3-0’a taşıdı.

Trabzonspor, 80. dakikada Trezeguet’nin penaltıdan kaydettiği golle farkı ikiye indirirken, mücadele de bu sonuçla tamamlandı.

Teknik direktör Hüseyin Çimşir, bu dev maçı değerlendirdi:

Jesus’un 4-1-3-2’sine karşı koyabilmek adına 3’lü görünümlü 5’liyle başladı Nenad Bjelica. Tabii ki bu zor bir formasyon. Bunu, bu kadar zorlu bir deplasmanda oynayarak sonuç alabilmek deneyim gerektirir. Oyuncuların bu formasyonu benimsemesi, pozisyonel olarak alışkanlıklar elde edebilmesi ciddi zaman isteyen bir şey. Hırvat teknik adam oyuncularını, ligi tanımaya çalışıyor ve bu nedenle bir arayış içerisinde. Fenerbahçe, Trabzonspor’un formasyon kaynaklı bu bahsettiğimiz acemiliğini iyi değerlendirdi ve öne geçti.

İkinci yarı vazgeçmedi

Fenerbahçe’nin mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maç. Her maçı böyle oynamak zaten Sarı-Lacivertliler’in kırılganlaşmasına neden oluyor. Golü bulmasına karşın geri çekilmesi, ilk yarıda Trabzonspor’un 2 fırsat yakalamasını sağladı. Ancak sonuca yansımadı bu. Yakalanan fırsatlar dışında üretmekte zorlanan bir Trabzonspor vardı. Bjelica’nın planı tutmamıştı, ikinci yarıya da aynı formasyon ve oyuncu kadrosuyla başlaması işini de zorlaştırdı doğal olarak.

Özgüven getirir

Tempo olarak beklentilerin altında kalsa da pozisyon olarak zengin bir maç izledik. Kadıköy’de ihtiyacı olanın kazandığı bir müsabakaydı. Trabzonspor’un hedefsiz kaldığı sezonda belki de bir Kadıköy galibiyeti alarak taraftarını teselli etme şansı vardı. Bir yandan da gelecek sezona dair bir mesaj verebilmek adına da bir fırsattı. Ancak teorideki plan çok yanlış görünmese de uygulama kısmındaki sıkıntılar ve ısrar mağlubiyete neden oldu. Yarışı devam ettiren Fenerbahçe için Giresun kaybı sonrası özgüven kazandığı bir 90 dakikaydı. (fanatik)