Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, hükümete çağrıda bulunarak, fındık taban fiyatının bir an evvel açıklanmasını istedi. Tekelci anlayış ve onların işbirlikçilerinin, her yıl çeşitli bahaneler üreterek  fındık fiyatlarını düşürdüğünü  iddia eden Karan, hükümetin  üreticiye sahip çıkarak, fındık hasadına başlanmadan  fiyatı açıklaması gerektiğini söyledi.

Giresun Ziraat Odası başkanı Nurittin Karan, 2019 yılı fındık sezonuna sıfır stokla girileceğini hatırlatarak; “ Karadeniz insanımızın birinci önceliği fındık fiyatıdır. Üretici sahiplenilmeli ve fiyat bir an evvel açıklanmalıdır. Tekelci anlayış, 2015-2016-2017 yılları ürünlerini alırken, fındığın çürük veya nemli veya randımansız olduğunu ileri sürdüler. Ama stokta bir tane fındık yok. Bunları kendileri yurt dışına satarken, çürük veya nemli dedikleri fındıklar ne oldu? Kimse kimseyi, uyduruk sebeplerle kandırmasın”  dedi.

Şu ana kadar izlenen politikalar ile TMO’nun ve İhracatçıların para kazandığını ancak üreticinin çok mağdur edildiğini dile getiren başkan Nurittin Karan; “Bu yıl fındık taban fiyatı en az 20 lira olmalıdır. Bu üreticiye, bu insanlara yazık olur. TMO fiyatı erken açıklamalı ve bu fiyat en az 20 lira olarak belirlenmelidir. Üretici, tüccarın fiyatla ilgili spekülatif söylemlerine kulak vermemelidir”  dedi.