Günümüz yaşam koşullarının değişmesi ile birlikte hareketsizlik, sağlıksız beslenme gibi olgulardan dolayı hipertansiyon 20 ila 40 yaş arası insanlarda da görülebiliyor.

Uzmanlar hipertansiyon konusunda uyarılarda bulunurken özellikle yeme içme konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Günümüzde hareketten uzak, bilgisayar ve telefon başında geçirilen vakitler artarken hareketsiz bir yaşam ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra sigara, alkol, aşırı çay kahve tüketimi ve sağlıksız besinler de hipertansiyonu tetikliyor.

Doğal besinlere ulaşmanın zorlaştığı çağımızda obezite de başlı başına bir sorun haline gelirken birçok hastalığı da beraberinde getiriyor.

Hipertansiyon hastalığının beş organı ciddi oranda etkilediği biliniyor.

Kalp, beyin, böbrekler, aort damarı ve gözleri tehdit eden hipertansiyon uzmanlar tarafından ciddiye alınması gereken bir hastalık olarak vurgulanıyor.

Hipertansiyonun ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirten uzmanlar gençlerin de dikkatli olmasını ve bu tarz sıkıntılar yaşadıklarında hemen doktora başvurmalarını söylüyor.

Yeme içmeye büyük önem verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar sağlıklı adımlar atılması ve günde en az 30 dakikalık tempolu yürüyüşün insan hayatında mutlaka olması gerektiğini vurguluyor.