61trabzonhaber-haber servisi

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlileri ve öğrencilerinin bugünkü durağı Trabzon İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Aytaç Dilek etkinlik hakkında bilgi verdi. ‘’Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü olarak Hikaye Anlatmaya Geliyoruz projesini gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında Çocuk Edebiyatı dersinde yapılan hikâye anlatma teknikleri materyallerini Trabzon İlinde bulunan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sürmene Cevher Özden Mesleki ve Teknik Anadolu liselerindeki Çocuk Gelişimi öğrencileriyle projemizin ilk basamağını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında gittiğimiz liselerdeki öğrencilere nitelikli çocuk kitapları konusunda fikirlerimizi paylaşıyor ve örnekler sunuyoruz. Projenin ilk basamağı liselerin çocuk gelişimi bölümlerinde gerçekleştirirken ikinci basamağında anaokullarında çocuklara ve ailelere yönelik çalışmalar yapmak üzere hazırlanıyoruz. Projemizin ilk okulu olan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bugün öğrencilerle buluştuk. Nitelikli kitapların anlatımını ve Farklı Hikaye Anlatma Teknikleriyle hazırlamış olduğumuz ürünleri sunduk.  Okul Müdürümüz Sayın Lütfiye Kul, Rehber Öğretmenimiz Cezmi Rüştü Ilgaz ve Çocuk Gelişimi Bölümünden Gülay Coşkun hocalarımıza bizleri okullarında ağırladıkları ve bu olanağı sundukları için çok teşekkür ederiz. Konferans salonunu dolduran, projelerimizi sonuna kadar dinleyen ve ilgilerini hiç kaybetmeyen öğrencilerimize de çok teşekkür ederiz’’.

thumbnail-img-9570.jpg

MEZUN OLDUĞU OKULDA EĞİTİM VERDİ

Öte yandan etkinlikte Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışan  Hatice Beşir’de mezun olduğu lisede eğitim vermiş oldu. Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Aytaç Dilek konuşmasında ‘’Ayrıca Projemizde bize eşlik eden Arş. Gör. Hatice Beşir’in İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olmasından dolayı öğrencilerimize rol model olma konusunda öncülük etmiş olması, yine proje kapsamında ürünleri hazırlayan öğrencilerimizin mezun olduğu liselere giderek ürünlerini sunmaları ve oradaki arkadaşlarıyla bilgi paylaşımında bulunması projemizi daha değerli kılmaktadır. Projemizin lise basamağında 2. durağımız Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha sonra ise Sürmene Cevher Özden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Öğrencilerle buluşacağız’’ cümlelerine yer verdi.

thumbnail-img-9586.jpg

thumbnail-ogr-gor-aytac-dilek.jpg