Asgari ücrete yapılan rekor artırım, alt tabakayı biraz olsun rahatlattı. İnşallah işverenler bu yükün altından kalkar ve işçi çıkarmak zorunda kalmaz. Hükümet, bana göre acilen emeklilere el atıp, hem maaşları iyileştirmeli, hem de dengesizlikleri bir parça düzeltmeli.

Rekor düzeydeki asgari ücret artışı milletimize hayırlı olsun. Fiyat artışlarının yerinde durmayıp her gün yukarı yönlü ivme kazanması, alınacak ücretleri kısa zamanda eritir. Öncelikli olarak fiyat artışlarının önüne geçebilecek kararlar alınmalı. Fiyatlar, fren yapmalı. Yoksa bu ücretlerin hiç bir faydası olmayacaktır. Yükselen asgari ücret, işvereni de zora sokacaktır. Hükümetin, işverene mutlaka önemli destek vermesi zorunludur. Aksi halde işveren, bunca yükün altından kalkamaz ve çalışan çıkarmak durumunda kalır.

Topluma göre, emeklilerin hakkı teslim edilmeli. Hala 1650 lira emekli maaşı alan yüzbinlerce insan var. Bu haksızlık ve acımasızlıktır. Bazı devlet kurumlarından işçi olarak emeklilik hakkı kazananlar, 8000 lira emekli aylığı alırken, kimileri hala 1600, 1800, 2000 lira gibi trajikomik ücrete mahkum bırakılıyor. Yetkililer, en düşük emekli maaşını mutlaka 3000 liranın üzerine çıkarmak durumundadır. Hatta kazanılmış haklar hariç, bundan sonra emekli olacaklara bir sınır koyup, düşük emekli maaşı ile tavan arasında adil bir denge kurmalıdır.

İçinde bulunduğumuz bunca vahim duruma, hükümet gerçekten çözüm üretmelidir. Aksi halde sadece asgari ücret artışı toplumu rahatlatmaya yetmeyecektir.