Süper Ligin 34. haftasında, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan Trabzonspor, iyi oynayamadığı maçtan 3-1 mağlup ayrılarak, uzun bir süredir hedefsiz kaldığı sezonun bitmesini, büyük bir sabırsızlıkla beklemeye başladı diyebiliriz.

Bakasetas’ın kart cezası nedeniyle oynayamadığı maçın ilk bölümlerinde Fenerbahçe’nin baskısını kıramayan Trabzonspor, Siopis ve Eren’in ard arda yaptıkları hatalar sonucu oluşan pozisyonda, 11. dakikada Batshuayi’nin  golüne engel olamayınca, 1-0 mağlup duruma düştü. İlk yarı bu skor ile biterken, Trabzonspor adına akıllarda kalan bir pozisyonun olmayışı üzücüydü.

Maçın 58. dakikasında Peres’in golü ile 2-0 geriye düşen Trabzonspor’da, Bjelica’nın oyuna müdahale ederek 4 oyuncu birden değiştirmesinin, adeta hazırlık maçlarını hatırlattığını söyleyebiliriz. Valencia’nın 71. dakikadaki golü ile skor 3-0 olduktan sonra, en azından bir gol için yüklenen Trabzonspor, bir çok pozisyon bulmasına rağmen, bu pozisyonlarda Fenerbahçe kalecisi İrfan’ı geçemedi.

80. dakikada Trezeguet’e yapılan penaltıyı, yine bu oyuncu gole çevirince, maç 3-1 Fenerbahçe’nin galibiyeti ile sonra ermiş oldu.

Maça, Larsen’i sol kanatta, Eren’i de üçlü stoperin solunda oynatarak 3-5-1-1 gibi değişik bir oyun şablonu ile başlayan Bjelica, istediğini alamamış olacak ki, ikinci yarının ilk bölümünde 4 oyuncu birden değiştirerek oyunu çevirmek istese de, Trezeguet haricinde diğer oyuncuların, sezonu erken bitirmeleri nedeniyle başarılı olamadığını belirtmeliyim.

Hedefsiz kalan bir takımın, sezonun kalan maçlarına motive olması, tabii ki hayli zordur ama Trabzonspor için farklı anlamlar içeren böylesine önemli maçların, bir sezona bedel olduğu maalesef oyunculara hatırlatılmamış. Böyle önemli bir maçta bile bir oyuncu motive olup hırs yaparak harekete geçemiyorsa, Trabzonspor’da olmamalıdır. Trabzonspor’u bu sezon ekonomik ve sportif çöküşe götüren transferleri artık seyretmek zorunda değiliz. Bu futbolcular için sezonun kalan 4 maçı işkence gibi, tıpkı taraftarların onları izlerken hissettiği gibi. Lütfen kalan maçlarda, önümüzdeki sezon kadroda düşünülen alt yapı oyuncularını izleyelim. Yenilsek de, en azından çocuklar tecrübe kazanır. Zaten bu oyuncularla da kazandığımız yok ya…