Süper Lig'in 22. haftasında zirvenin sahibini belirleyecek olan mücadelede; lider Sivasspor ve bir maçı eksik "Gizli lider" Trabzonspor kozlarını paylaştı.

*****

Bordo-mavili taraftarlar, Medical Park Stadyumu tribünlerinin tamamına yakınını doldurarak takımlarına büyük destek verdi. Demir Grup Sivasspor taraftarları da misafir takım tribünde yer alarak takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı.

*****

Sivasspor'da, sakatlığı nedeniyle 4 futbolcu oynayamadı. Kırmızı-beyazlı tedavileri süren Emre Kılınç, Arouna Kone ve Barış Yardımcı ile sol el parmağından ameliyat edilen Petar Skuletic, forma giyemedi.
 

Bordo-Mavililerde ise Abdülkadir Ömür, Caleb Ekuban, Erce Kardeşler ve Ahmet Canbaz, maç kadrosunda yer almadı. Manoel Messias da yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

*****

Maçta iki takımda büyük şanssızlıklar yaşadı. Esame listesine ilk 11'de yazılan Hosseini ısınırken sakatlanınca yerine Manuel Da Costa forma giydi. Nwakaeme de ilk yarıda sakatlanıp oyunu terk etmek zorunda kaldı. Yiğidolar ise 3 oyuncu değişikliğini de sakatlık sebebiyle yapması Rıza hocaya hamle yapma şansı tanımadı.

*****

Maçın hemen başında gelen Trabzonspor baskısı golün erken geleceğinin habercisi idi. Sørloth kanattan orta geleceğini tahmin edip önce geri kaçıp orta gelince geriye getirdiği kendisine markaj yapan oyunculardan hızla sıyrılıp öne koşarak topla buluşup attığı gol ders niteliğindeydi. 
 

"Sørloth gerçekten çok güçlü çok hızlı ve çok zeki bir oyuncu maç boyunca sürekli kanatlara yaklaşıp dripling yaparak takımım hücum gücünü arttırdı. Norveçli, yaz transfer sezonunda as forvet diye alınan Sturridge gibi bir dünya yıldızını; çalışkanlığı ve sürekli gelişim gösteren yapısıyla yedek bıraktı. Sørloth’un cezasına itiraz edilip söz konusu cezanın yarı yarıya düşürülmesinin ne kadar önemli olduğunu bu maçta gördük."

*****

İdeal 11'den Hüseyin Türkmen yerine stoperde Manuel Da Costa ve Gaton Campi ikilisi ile başlayan Trabzonspor'da Costa, Yatabare'ye maç boyunca nefes aldırmadı. Zaten daha önce Süper Lig'de bildiğimiz kadarı ile hücuma çıkmayı seven bir oyuncu olan Costa özellikle iç sahadaki maçlarda mutlaka kadroda yer bulmalı.

*****

Trabzonspor coşkulu bir futbolla başlayıp golü erken bulmayı başardı. Özellikle Obi Mikel, Ndiyaye ve Sosa'nın pasa dayalı basit oyunu Guilherme ve Pereria'nın sağ kanatta çok iyi bir ikili olması bu etkili futbolun başlıca nedeni idi. 
 

Nwakaeme'nin sakatlanmasının ardında sol kanata Ndiaye'nin geçmesi ve sürekli pozisyon hatası yapan Abdulkadir Parmak'ın etkisiz oyunu orta sahadaki üstünlüğün kaybedilmesine sebep oldu. 
 

Doğan Erdoğan oyuna girdiğinde koşup mücadele ediyor ama oyunu üçüncü bölgeye taşıma ve topu orada tutma konusunda, yerine girdiği Guilherme kadar başarılı olamıyor. Bundan dolayı Trabzonspor ikinci yarı zaman zaman çok baskı yedi. Özellikle Ziya'nın sakatlanıp çıkmasından sonra oyuna dahil olan Claudemir bu baskıyı kurmada etkili oyunu ile göz doldurdu. 
 

*****
 

Sivasspor bugüne kadar oynadığı maçlarda 60. dakikadan sonra kondisyon ve fizik gücünü ortaya çıkarıp kazandığı maçlarındaki özelliğini iyi analiz eden Hüseyin Hoca, oyuncu değişiklikleri ile önce skoru korumayı daha sonra farkı arttırmayı gerektirecek oyun düzenine döndü. 
 

Trabzonspor farkı arttıracak pozisyonlara bulsa da bunları değerlendirmeyi başaramadı. Geçtiğimiz sezonda Yusuf Yazıcı ile çok iyi anlaşan Abdulkadir maalesef Sosa ile aynı uyumu sağlayamıyor. Sosa, Abdulkadir oyuna girdiğinde etkinliğini kaybediyor. 

*****

Bu galibiyetin ardından bir maçı eksik olan Trabzonspor puanını 44'e çıkararak liderlik koltuğuna oturdu. Dört haftadır kazanamayan ve 11. haftadan bu yana lider olan Sivasspor 42 puanda kaldı.
 

Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor, Beşiktaş'a konuk olacak. Trabzonspor'da gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Obi Mikel bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Sivasspor, Alanyaspor'u ağırlayacak. Üst üste beş maç kazanan Galatasaray ise Kadıköy'de Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Yani Vodafone Arena'da olası bir Trabzonspor galibiyeti, Bordo-Mavili ekibin ligdeki rakipleri ile puan farkını oldukça açacak bir avantaj sağlamasına sebebiyet verecek.

*****

Trabzonspor, şampiyonluk yarışında oynayacağı her maçın kritik bir öneme sahip olduğunu bilerek her maça final havasında hazırlanmalı ve son yıllarda kurduğu en güçlü kadroyla şampiyonluk kupasını kaldırmalıdır.
 

Sevgi ve Saygılarımla